"(...) Cazul de la Duca trebuie privit pe de o parte individual, trebuie văzut în ce măsură profesorul nu a respectat procedurile, și trebuie privit instituțional, în ce măsură școala nu a respectat procedurile, pentru că dacă de la nivelul conducerii unității de învățământ i s-a spus profesorului să nu mai facă ora de educație fizică în sala x și să facă pe hol, deja responsabilitatea se ridică și la nivelul conducerii unității de învățământ. (...) Atunci când incidentele se petrec în curtea școlii, scuzele din partea unității de învățământ nu prea se mai justifică. Aștept raportul de la Școala Duca și când îl vom vedea, o să îl facem public", a afirmat ministrul Educației, Remus Pricopie, citat de Agerpres.
O elevă din București a fost grav rănită la o oră de sport care s-a desfășurat pe holul școlii
El a arătat că multe dintre unitățile de învățământ din România, din dorința de a a avea ore numai dimineață, au comasat activitatea în această parte a zilei.
"Sunt multe unități de învățământ în România care, din dorința de a avea ore numai de dimineață, pur și simplu au comasat activitatea în prima parte a zilei, urmând ca, în a doua parte a zilei, școala să fie mai liberă. Nu știu dacă este cazul la Școala Duca din București, dar vă spun din drumurile pe care le-am făcut prin țară și din situațiile care mi-au fost prezentate. Anul trecut, am pus pe site un raport privind impactul clasei pregătitoare pe diferite componente, inclusiv această problemă a spațiilor utilizate. Raportul arăta exact câte săli de sport sau laboratoare au fost desființate pentru a fi introdusă clasa pregătitoare", a explica ministrul Educației.
În ceea ce privește infrastructura educațională, Pricopie a susținut că, pe exercițiul financiar european 2014-2020, România poate utiliza peste 400 de milioane de euro.
O elevă de 13 ani s-a accidentat marți la Școala I. G. Duca din Capitală în timpul orei de sport care se desfășura pe holul unității de învățământ.