Nicoleta a terminat liceul în Roşiorii de Vede. Bacalaureatul l-a promovat cu 7,73 şi speră ca din toamnă să fie studentă la ASE. Nu contează dacă va intra la taxă sau la buget.
„Mi-am dorit de când am început liceul să fac o carieră în contabilitate. Ăsta a fost visul meu. A fost doar ASE-ul. Nu m-am gândit la altceva. (Ce nota ai luat la bac?) 7,73 şi sper să intru la contabilitate, la ce-mi doresc. Dacă nu la buget, la taxă şi o să mă chinui, ca să ajung la buget”, spune tânără.
Tot la ASE a venit să se înscrie şi Cosmin. El vrea să înveţe să-şi conducă propria afacere: „Momentan am şi nişte afaceri online şi de asta am ales această facultate. Relaţii economice internaţionale şi marketing. Se intră mai uşor acum că se intră pe baza de dosar şi nu se mai dă admitere. În anii trecuţi mulţi fugeau din cauza examenului scris”.
Dacă pentru unii Academia de Studii Economice este prima opţiune, pentru alţii este doar varianta de rezervă, pentru că nu se mai dă examen de admitere.
„Cele mai solicitate facultăţi sau specializări, până în acest moment sunt: informatica economică şi cibernetica economică, unde concurenţa este deja de aproape 6 opţiuni pe loc”, spune conf. univ. dr. Gabriela Ţigu, prorector al ASE.
Peste 5600 de locuri sunt scoase la concurs la Academia de Studii Economice din Bucureşti.