„Avem 600 de cărţi individuale într-o bibliotecă suspendată care, la fel ca în Harry Potter, aşa, ne duce într-o cu totul altă cameră, meeting room, unde colegii mei deja s-au pus pe treabă”, explică o studentă.
Aşa arată acum demisolul Facultăţii de Economie şi Administrare a Afacerilor din Timişoara. 30 de studenţi au muncit intens în ultimele opt luni ca să transforme vechea cantină.
- Cine a obţinut banii?
- Noi, studenţii, da, chiar noi, studenţii, bătând la uşi, dând telefoane, mailuri, explică Remus Rădvan, coordonatorul proiectului.
Practic, 12 ore pe zi studenţii pot să lucreze la proiectele lor de afaceri în cuburile de sticlă sau pe scaunele de maşină. Acolo, se pot întâlni şi cu reprezentanţii companiilor.
„Aici aveam înainte o cantină, spaţiul arăta oribil, dacă putem să îi spunem aşa, aveam o parte din pereţi scorojiţi...”, povestește un student.
„Spaţiul este foarte.. wow! la prima vedere... ca pe Wall Street, este foarte bună comparaţia. Spaţiul acesta a venit de la ideea studenţilor”, spune un alt tânăr.
„Ne-am gândit să ne dea senzaţia că zburăm când lucrăm la calculator”, adaugă un al treilea.
Nimeni nu se gândea că demisolul facultăţii va prinde viaţă cu ajutorul studenţilor.
„Este o idee trăsnită, dar trăsnită în sensul pozitiv şi ne arată că se poate. Și dacă avem încredere în studenţii noştri, ajungem la concluzia că țara asta s-ar putea să aiba un viitor”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.
Studenţii de la Politehnica din Timişoara şi de la Universitatea de Vest vor putea folosi gratuit birourile primului HUB educaţional din România.