Flavia Boghiu, viceprimar al Brașovului, a anunțat pe Facebook că municipalitatea a încheiat contracte cu două ferme zootehnice de bovine și ovine și două ferme vegetale, cu legume și fructe cultivate în câmp și în solarii unde copiii pot merge în vizită. „Tradițiile se păstrează dacă sunt văzute, dacă sunt înțelese, iar copiii noștri merită să vadă ce înseamnă „la țară” și de ce asta pentru mulți adulți aduce amintiri frumoase”.
Flavia Boghiu: Ducem copiii să vadă viața la țară prin programul „Cornul și laptele”.
Când eram mică îmi petreceam vacanțele în Maramureș, la bunici. Îmi aduc cu drag aminte de viața linistită, simplă de la țară. Cu siguranță totul era mai roz, căci nu existau responsabilități. Ce era totuși atât de frumos? Natura. Oamenii simpli. Animalele de pe lângă curte.
Viața urbană de azi, cu toată tehnologia, parcă fură din magia acelor experiențe. Astfel, mă tot gândesc de ceva timp, alături de echipa din Primărie, la un program prin care și copiii care nu au o „la țară” să vadă de unde vine laptele. Sau cum arată viața la fermă, cu găini, vaci, porci, gâște, rațe, legume și fructe ce rodesc din mâna oamenilor.
Am finalizat achiziția măsurilor educative care să însoțească programul „Cornul și laptele” și am semnat un contract de servicii cu Cooperativa Agrigolă Bio Carpathia. Prin acest program peste 22.000 de preșcolari și elevi din Municipiul Brașov vor beneficia de vizite la două ferme zootehnice de bovine și ovine și două ferme vegetale, cu legume și fructe cultivate în câmp și în solarii. Copiii vor putea vedea astfel și de unde vine laptele pe care-l consumă în școală, dar și cum se produc brânzeturile sau cum se transformă roșiile în bulion.
Este o nouă premieră la nivel național în cadrul programului „Cornul si Laptele”, dar sper să nu rămână așa, iar Primăria Brașov este deschisă să-și împărtășească bunele practici și experiența cu orice administrație locală sau cu cea națională pentru a extinde proiectul și în alte zone urbane.
Tradițiile se păstrează dacă sunt văzute, dacă sunt înțelese, iar copiii noștri merită să vadă ce înseamnă „la țară” și de ce asta pentru mulți adulți aduce amintiri frumoase.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Editor : Liviu Cojan