Cum rămâne cu tezele și cu olimpiadele școlare în acest an. Propunerile pe care le-au făcut elevii

Data actualizării: Data publicării:
O profesoară din Bucureşti ţine o lecţie online cu laptopul în faţă cu elevii
Majoritatea covârșitoare a elevilor preferă suspendarea tezelor semestriale și înlocuirea acestora cu o altă formă de evaluare sumativă.. Foto: Profimedia Images

Mai sunt doar câteva săptămâni până când elevii ar trebui să înceapă să dea tezele semestriale. Cu toate acestea, Ministerul Educației nu a luat încă o decizie privind desfășurarea acestora sau suspendarea lor pentru acest an școlar. Inspectoratele din toată țara au avut termen până în această săptămână să trimită către minister punctul lor de vedere cu privire la organizarea acestei examinări semestriale.

Dacă răspunsul oficialilor întârzie să apară, cel al elevilor a venit prompt. Ei și-au exprimat ferm punctul de vedere într-o consultare organizată de Consiliul Național al Elevilor.

Majoritatea covârșitoare a elevilor preferă suspendarea tezelor semestriale și înlocuirea acestora cu o altă formă de evaluare sumativă. În acest sens s-au exprimat peste 76% dintre cei intervievați. În schimb, 15,3% dintre elevi consideră că evaluarea ar trebui susținută ca înainte, adică față în față.

Însă, în această situație excepțională ei propun o programare strictă, astfel încât toți elevii să poată fi evaluați în siguranță.

Cel mai mic procent îl reprezintă tezele susținute în online. Doar 8,1% dintre respondenți au optat pentru această variantă.

În ceea ce privește olimpiadele școlare, elevii par să aprobe decizia Ministerului Educației. Cei mai mulți dintre respondenți, mai exact 63,6% dintre aceștia, sunt de părere că olimpiadele școlare trebuie suspendate anul acesta.

21,9% dintre tineri consideră, însă, că aceste concursuri școlare ar trebui ținute în continuare față în față.

Cel mai mic procent, și de această dată, îl reprezintă activitatea în online. Doar 14,8% dintre elevi susțin ideea olimpiadelor în mediul virtual, cu mențiunea că este necesară implementarea unor mecanisme antifraudă pentru fiecare elev.

Școala în pandemie i-a dat peste cap pe mulți dintre elevi. Cu toate acestea, peste 70% dintre ei sunt de acord că orele online sunt cea mai bună variantă în contextul creșterii ratei de infectare cu noul coronavirus. Totuși, sunt și tineri care ar prefera ca orele să se desfășoare fizic, indiferent de numărul cazurilor nou apărute, mai exact un procent de 29,5%.

La acest sondaj au participat peste 60.000 de elevi din toată țara, de la elevi de gimnaziu, până la liceeni aflați în clasa a XII-a. De asemenea, 89,5% provin din mediul urban, iar 10,5% dintre cei intervievați sunt din mediul rural.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri