Marile oraşe au sărbătorit pe 26 iunie Ziua Drapelului Naţional, cu fast, dar şi... cu gafe. În Cluj-Napoca, tricolorul a fost înălţat de elicoptere deasupra oraşului iar la Timişoara, trei cetăţeni care au împlinit 100 de ani au fost premiaţi. La Iaşi ziua a fost pe jumătate ratată. Steagul pe care municipalitatea a cheltuit peste 400.000 de lei nu a fost gata la timp pentru momentul festiv.
Show aviatic şi paradă militară de Ziua Drapelului la Cluj-Napoca. Tricolorul României a fost înălţat de elicoptere IAR 330 Puma Socat care au survolat oraşul.
Piaţa Avram Iancu nu a fost aleasă întâmplător pentru desfăşurarea evenimentului. Conducătorul ţării Moţilor a participat la momentul 26 iunie 1848 când s-a dat decretul de lege care a impus tricolorul ca drapel naţional al tuturor românilor.
La Galaţi, momentul a fost marcat printr-o procesiune religioasă. De la Catedrala Arhiepiscopală din centrul oraşului, drapelul naţional a fost purtat de către militari până în Piaţa Tricolorului, unde a fost înălţat.
Ziua drapelului a fost sărbătorită și la Brașov. Câteva zeci de oameni îmbrăcați în costume populare s-au adunat în Piața Tricolorului şi au defilat alături de militari.
Pe clădirea sediului Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș a fost desfășurat un tricolor de mari dimensiuni. De asemenea, 3 timișoreni, de aceeași vârstă cu România, au primit diplome.
Festivitate ratată la Iaşi, după ce autorităţile au constatat că au plătit a aproape o jumătate de milion de lei pentru cel mai mare steag din ţară care... nu a ajuns însă la timp.
La Sfântu Gheorghe, şase paraşutişti ai Aeroclubului Braşov au oferit un moment special. Au sărit cu tricolorul din avion, când acesta a ajuns deasupra monumentului Soldatului Român.
Drapelul tricolor este un simbol naţional, alături de stemă, sigiliu şi imn, aşa cum prevede Constituţia României din 1991. Drapelul Naţional a fost decretat, pentru prima dată, ca simbol naţional de Guvernul revoluţionar provizoriu din Ţara Românească, în 1848.