Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au controlat mai multe unităţi de alimentaţie publică aflate în Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi au găsit diverse nereguli, printre care nerespectrarea gramajului produselor comercializate, nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor calde, produse alimentare care nu aveau elemente de identificare. În urma neregulilor au fost date amenzi de 35.000 de lei.
Reprezentanţii ANPC au anunţat că, vineri dimineaţă, au fost verificate mai multe unităţi de alimentaţie publică din cadrul Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti. Au fost controlate cinci puncte de lucru aparţinând operatorului economic Dnata Catering SRL – Otopeni: Chozen Noodle, Origin, Fornetti, Hesburger, La Croissant, potrivit News.ro.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de Gestionați preferințele – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
„Controalele au evidenţiat abateri la toate cele cinci unităţi verificate, ceea ce a condus la aplicarea unui număr de patru amenzi contravenţionale, în valoare totală de 35.000 de lei. De asemenea, comisarii ANPC au dispus măsura opriri definitive de la comercializare a unei cantităţi de 61,62 kg de produse alimentare, în valoare de 11.059 lei, şi au emis două invitaţii pentru continuarea verificărilor”, au transmis reprezentanţii ANPC.
Principalele nereguli constatate au fost: nerespectarea gramajului produselor alimentare comercializate; nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde; produse alimentare fără etichete care să conţină elemente de identificare; neafişarea informaţiilor specifice despre preparatele culinare comercializate; produse alimentare cu elemente de identificare incomplete sau lipsă.
Editor : C.S.