Video&Foto Locuinţe şi străzi inundate în Constanța, județ aflat azi-dimineață sub alertă meteo cod roșu. Urmările vijeliei

Data actualizării: Data publicării:
cod rosu constanta
Locuinţe şi străzi inundate în Constanța în urma unei ploi torenţiale. Pe mai multe drumuri din județ se circulă cu dificultate. Foto: Captură Digi24

Județul Constanța a fost vizat, marți dimineață, de un cod roșu de vijelii, care a provocat pagube în mai multe zone. Mai multe străzi au fost inundate, precum și mai multe locuințe. Locuitorii au primit și două mesaje RO-Alert, prin care erau sfătuiți să evite deplasările. Vijelii au fost și în Galați, unde mai mulți copaci au căzut peste mașini.

Străzi inundate în Constanța

ACTUALIZARE 09.45: Se circula cu dificultate pe mai multe drumurin din județul Constanța, anunță reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.



„La această oră, din cauza condiţiilor meteo, respectiv acumulări de cantităţi importante de apă, se circulă cu dificultate pe următoarele drumuri naţionale: D.N. 22 ( în zona comunei Lumina) şi D.N. 2A, la intersecţia cu D.J. 222 (în comuna Mihail Kogălniceanu)”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Autoritățile recomandă şoferilor să nu pornească la drum decât dacă este absolut necesar şi să evite zonele cu risc de inundaţii, să verifice starea tehnică a vehicului înainte de a pleca la drum, sistemele de climtizare şi iluminare şi ştergătoarele, să nu traverseze cursurile de apă cu risc de inundaţii, iar în caz de vânt puternic să evite trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor şi panourilor publicitare, menționează News.ro.

Vijelie și la Galați

Și în mai multe zone din județul Galați au fost furtuni violente.

Conform ISU Galaţi, în ultimele ore, din cauza ploilor şi a vântului, salvatorii au intervenit în sprijinul populaţiei în mai multe situaţi. Astfel, în municipiul Galaţi, un copac a căzut peste firele de electricitate, provocând o avarie în reţea. Și un alt copac a fost smuls din rădăcini și s-a prăbușit peste 3 autoturisme parcate pe bulevardul Dunărea, distrugându-le.

Autorităţile monitorizează îndeaproape evoluţia fenomenelor meteorologice şi hidrologice, urmând ca măsurile luate să fie adaptate în funcţie de evoluţia situaţiei din teren.

copac cazut galati
Urmările vijeliei din Galați | Foto: News.ro

Știre inițială: Mai multe localități din județul Constanța se află sub avertizare nowcasting cod roșu, marți, 1 octombrie, până la ora 9.00, anunță Administrația Națională de Meteorologie. Autoritățile au emis și un mesaj Ro-Alert, oamenii fiind sfătuiți să evite deplasările.

Potrivit ANM, „va ploua/ vor fi averse, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp”. Meteorologii subliniază că în zonă s-au acumulat „în ultimele ore s-au acumulat cantități de 40-65 l/mp.”

Sunt vizate următoarele zone: Constanța, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Costineștio.

Totodată, potrivit ANM, tot județul se află sub avertizare meteo cod portocaliu până la ora 9.00.

În mesajul Ro-Alert, oamenii sunt sfătuiți să evite deplasările și să ia măsuri de adăpostire și autoprotecție.

Furtuni și în Tulcea

Și județul Tulcea se află sub avertizare meteo. ANM a emis o avertizare nowcasting de cod portocaliu, valabilă până la ora 10.00.

Alerta meteo este valabilă în următoarele zone: Delta Dunarii, respectiv zona localităților: Sarichioi, Jurilovca, Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Ceamurlia de Jos, Nufăru, Beștepe, Crișan, C.A. Rosetti, Maliuc, Pardina, precum și în zona de litoral, respectiv zona localităților: Jurilovca, Sulina, C.A. Rosetti, Sfântu Gheorghe.

Editor : Ș.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
A murit o mare stea a filmului. Toți românii l-au iubit și venerat
Digi FM
Smiley și Gina Pistol, probleme în vacanța din Cipru: „Ne-am trezit brusc, nu știam ce...
Pro FM
Și-a lansat un brand de whisky, dar ea a fost în centrul atenției. Beyonce, decolteu amețitor într-o rochie...
Film Now
Nicole Kidman, prima apariție după moartea mamei sale. Actrița a radiat într-o rochie mulată la Săptămâna...
Adevarul
În cât timp va ajunge noua tulpină Covid XEC în România. Epidemiolog: „Este o chestiune de zile”
Newsweek
Pensie recalculată în octombrie. 3.000.000 pensionari iau bani în plus. Cine va lua și 250 lei bonus
Digi FM
Adrian Daminescu a învins cancerul pulmonar, dar nu s-a lăsat de fumat: "Fumez de la 7 ani. Am trecut prin...
Digi World
Trucul care a făcut furori pe TikTok, demontat de specialiști. De ce nu e bine să păstrezi fructele de...
Digi Animal World
Reacția unui bărbat când se întâlnește cu un urs în fața propriului garaj. Imaginile sunt virale: „Ce calm e!”
Film Now
Colin Farrell: "Sunt superficial și nesigur". Ce l-a dat peste cap la filmările "The Penguin", în care și-a...
UTV
Theo Rose face sacrificii pentru a petrece timp cu fiul ei, Sasha: „Sufar de fiecare data cand lipsesc mult...