Circulația trenurilor a fost reluată la gara din Budapesta, după deraierea unui InterCity care venea de la Cluj-Napoca

Data publicării:
tren deraiat langa budapesta, vedere de sus
Trenul a deraiat în apropierea gării principale din Budapesta. Foto: MAV

Circulaţia trenurilor a fost reluată marţi dimineaţa în gara Keleti din Budapesta, după ce un tren InterCity care venea de la Cluj-Napoca a deraiat duminică seară, a anunțat Mavinform, centrul de informare al Căilor Ferate Ungare (MAV).

Trenurile care vin din estul şi sud-estul Ungariei au început să intre în gara Keleti încă de la primele ore ale dimineţii de marți, în schimb, trenurile care au sosit din vestul şi sud-vestul Ungariei au fost redirecţionate spre gara Kelenfold până la ora 9 AM, a mai precizat sursa citată de agenția MTI, preluată de Agerpres.

Într-un accident care a avut loc duminică seara, cinci vagoane ale trenului InterCity Claudiopolis, care a plecat din Cluj-Napoca, au deraiat, ceea ce a dus la blocarea şinelor la intrarea în gara Keleti din Budapesta. Directorul general de la MAV, Zoltan Pafferi, a declarat că nu au fost persoane rănite în urma deraierii.

Pafferi a adăugat că, înainte de reluarea traficului, va fi efectuată o evaluare a pagubelor şi o investigaţie cu privire la cauzele accidentului.

Separat, compania CFR Călători a anunţat că pasagerii care au bilete la trenurile afectate de deraierea trenului de călători în gara Keleti din Budapesta pot primi contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri