Video Ciolacu, despre adăposturile construite la Plauru: Nu sunt aspectuoase, a fost o improvizație. Ne pregătim să nu fie niciun pericol

Data publicării:
adapost antiaerian din beton la Plauru
Adăposturile construite de armată au 10 metri lungime. Foto: MApN

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că situaţia din zona frontierei cu Ucraina, în Deltă, este sub control şi de aceea trebuie să ne pregătim să nu fie niciun pericol. El a precizat că adăposturile instalate în zonă de MApN nu sunt foarte aspectuoase, dar este vorba despre „o intervenție rapidă pentru că oamenii nu s-au simțit în siguranță”.

Premierul Ciolacu a spus că adăposturile de la Plauru sunt necesare pentru ca lumea să fie în siguranţă.

„Nu există adăposturi în zona aceea. Sunt foarte multe lucruri pe care nu le-am spus încă presei, pentru că sunt în lucru, atât cu MApN, cât și cu ISU. Azi noapte a funcționat sistemul RO-Alert în zonă și până acum nu exista telefonie, acoperire peste tot.

S-au făcut și acele adăposturi. Într-adevăr, nu arată estetic, a fost o intervenție rapidă pentru că oamenii nu s-au simțit în siguranță”, a afirmat Ciolacu.

Potrivit premeirului, „vor veni investiții majore în toate zonele de frontieră în perioada următoare, ținând cont de ceea ce face Federația Rusă. Nu aș vrea să intru în aceste detalii, sunt detalii militare”.

Întrebat dacă există un pericol pentru români în acest moment, premierul a răspuns: „Din câte se vede, situația este sub control. De aceea trebuie să ne pregătim chiar să nu fie niciun pericol. Repet, sunt de acord că acele adăposturi nu sunt foarte aspectuoase, dar a fost o improvizație pe o perioadă foarte limitată de timp”.

La rândul său, Raed Arafat a afirmat că riscul în zonă este „foarte mic”, dar chiar și așa, autoritățile trebuie să intervină pentru a proteja populația.

„În zonele cu puțină populație s-au găsit soluții cu MApN. Indiferent de aspect, vorbim despre zone de siguranță care sunt mai sigure decât casele oamenilor, făcute din beton și unde oamenii pot sta acolo o oră, două, până trece alarma aeriană.

Clar că trebuie revizuită politica noastră pe adăposturile de protecție civilă în general, nu numai acolo. Trebuie să începem să verificăm ce există, să ne asigurăm că toate sunt puse la punct, pregătite, mai ales în zona de frontieră, că acolo este risc.

Riscul este unul foarte mic, dar cu cât există risc, noi avem obligația să acționăm, să dăm mesaje, pentru a proteja populația. Chiar dacă riscul este de 0,001%, tot trebuie să ne pregătim. Ăsta este motivul pentru care armata a intrat cu niște soluții rapide, care au fost apobate în final prin CNSU”, a declarat șeful ISU.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Atunci când Marele Viscol a îngropat România: „Am încercat să ieșim, dar nu...
Digi FM
Motivul pentru care Fuego nu s-a căsătorit până la 48 de ani: “Când ajungem în camera noastră, suntem niște...
Pro FM
Gwen Stefani, dezvăluiri despre cele mai dificile momente din viața ei: „Cum te aduni? A părut o a doua șansă...
Film Now
De ce s-a mutat Matthew McConaughey din L.A. Doi ani nu a jucat deloc în filme: "Cel mai rebel gest al meu"
Adevarul
Americanii care vor să fugă de Trump și-au găsit refugiu în Sardinia. Orașul în care o casă costă 1 euro
Newsweek
Nu au existat bani pentru plata pensiei în decembrie. La ce artificiu a recurs guvernul? DOCUMENT
Digi FM
Colin Farrell, cuvinte de laudă după ce a filmat câteva zile la București: „Cele mai uimitoare cafenele!”...
Comoara descoperită de muncitor. Foto: X
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Digi Animal World
Momentul când un câine este atacat de un leopard în curtea casei. Patrupedul a supraviețuit ca prin minune
Film Now
Matthew McConaughey, adevărul din spatele renunțării la comedii. Nici măcar o ofertă de 14,5 milioane $ nu...
UTV
One Direction, reuniti pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Liam Payne. Imagini emotionante de la...