Procurorul Cristian Popescu, care a stat până la ora 6 pentru a intra în casa lui Gheorghe Dincă, a fost pus sub acuzare de către procurorii Secției de anchetă pentru abuz în serviciu în legătură cu intervenția în cazul Alexandrei Măceșanu, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.
UPDATE 11.25. Procurorul Cristian Ovidiu Popescu a fost pus sub acuzare pentru infracțiunea de abuz în serviciu în legătură cu intervenția în cazul Alexandrei Măceșanu.
Şi Violeta Mirea, șefa Secției de Poliție Rurală Osica de Sus, unde este arondată și comuna Dobrosloveni acolo unde locuiește familia Alexandrei Măceșanu, a fost pusă sub acuzare pentru abuz în serviciu în dosarul privind intervenția autorităților în cazul Caracal, au declarat surse judiciare.
"Nu avem nimic de declarat", a declarat avocatul Violetei Mirea, la ieșirea de la sediul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție.
Continuă ancheta privind intervenția polițiștilor și a procurorilor după ce Alexandra Măceșanu a sunat la 112 și a cerut ajutor. Astăzi sunt programate noi audieri, în urma cărora procurorii ar urma să îi pună sub învinuire pe Cristian Ovidiu Popescu, procuror la Parchetul Judecătoriei Caracal, şi pe trei poliţişti care nu au investigat dispariţia Alexandrei şi a Luizei, în urma sesizărilor părinţilor.
Procurorul de la Parchetul Judecătoriei Caracal Cristian Ovidiu Popescu a fost suspendat din magistratură de către CSM, după ce a preferat să aştepte ora 6 dimineaţa pentru a intra în locuinţa lui Gheorghe Dincă.
Cei trei poliţişti care sunt aşteptaţi la audieri şi ar urma să fie puşi sub învinuire sunt Violeta Mirea, Vasile Marian și Eugen Țenea, scrie G4media.ro.
Vasile Marian, agent șef principal la postul de Poliție din Dobrosloveni, este primul polițist care a stat de vorbă cu Ion Măceșanu, tatăl Alexandrei, care a mers pe 24 iulie 2019, la ora 20.30, să reclame dispariția fiicei lui. Agentul i-a spus să se întoarcă acasă și să revină a doua zi, în cazul în care fata nu se întoarce.
Vasile Marian a informat-o în acea seară pe Violeta Mirea, șefa Secției 2 de Poliție Rurală Osica de Sus, însă primele măsuri au fost luate pe 25 iulie, la 8.30 dimineața. Procedura îl obliga pe polițist să se deplaseze la domiciliul minorei și să constate dispariția ei, apoi să declanșeze imediat ancheta, au explicat specialiștii consultați de G4Media.ro.
Coleg cu Vasile Marian la postul de Poliție din Dobrosloveni, agentul principal Țenea Eugen, este cel de-al doilea polițist citat ca suspect de procurorii Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Agentul este cel care a notat numărul de telefon, cerut drept contact de la părinții Alexandrei, în seara de 24 iulie, pe care l-a notat într-o agendă, apoi a continuat alte activități.
Și Violeta Mirea, pe atunci șefa Secției de Poliție Rurală Osica de Sus, unde este arondată și comuna Dobrosloveni, este soția fostului șef al Poliției Caracal, Nicolae Mirea. Ea s-a pensionat la jumătatea lunii august.
Secția Specială pentru investigarea infracțiunilor din justiție a anunțat în 27 iulie că s-a sesizat din oficiu cu privire la împrejurările în care procurorii şi poliţiştii au acționat în contextul cercetărilor care s-au derulat în cauza privind dispariția adolescentelor din județul Olt.
Ulterior, Sectia Specială a deschis dosar penal in rem pentru abuz în serviciu contra Parchetului Judecătoriei Craiova, a DIICOT Craiova, a Curţii de Apel Craiova, precum şi a inspectoratelor de poliţie Olt și Dolj.
"Procurorii din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție au dispus la data de 28 iulie 2019 începerea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, în cauza privind împrejurările în care organele de urmărire penală au acționat/nu au acționat în contextul cercetărilor care s-au desfășurat în dosarul uciderii adolescentelor din Olt", potrivit unui comunicat de presă.
Procurorii și ofițerii de poliție judiciară din cadrul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție au efectuat acte de urmărire penală în această cauză şi au ridicat documente de la Parchetul Judecătoriei Craiova, DIICOT Craiova, Curtea de Apel Craiova, IPJ Olt și IPJ Dolj, şi au făcut audieri şi alte cercetări.
Redactare G.M.