Cel mai cunoscut youtuber a fost acuzat că promova misoginismul și sexismul. MrBeast, proces dur în instanță

Data actualizării: Data publicării:
*EXCLUSIVE* YouTube Mega Star ‘Mr Beast’ AKA James Stephen Donaldson is seen filming on Bondi Beach
Cinci concurente ale viitoarei emisiuni ale influencerului, „Beast Games”, au dat în judecată compania sa de producție. Sursa foto: Profimedia Images

Cel mai cunoscut youtuber din lume, MrBeast, e acuzat de mai multe concurente ale viitoarei emisiuni create de vlogger că promova misoginismul, sexismul și că le suprasolicita și înfometa, scrie BBC.

Cu jumătate de miliard de fani pe Youtube, o avere de mai multe milioane de dolari și un imperiu comercial, Jimmy Donaldson, sau MrBeast, este dat în judecată. Cinci concurente ale viitoarei emisiuni ale influencerului „Beast Games” au dat în judecată compania sa de producție MrB2024, dar și Amazon.

Emisiunea a fost anunțată ca fiind cel mai mare serial de concursuri de tip reality , 1.000 de concurenți concurează pentru a câștiga un premiu de 5 milioane de dolari. Procesul a aruncat însă emisiunea în criză.

Documentul juridic prin care compania lui MrBeast a fost dată în judecată include acuzații conform cărora concurentele care au intentat procesul au „suferit în mod special și colectiv” într-un mediu care „a promovat sistematic o cultură a misoginiei și a sexismului”. Documentul mai arată sugestii conform cărora participanții erau „subalimentați și suprasolicitați”. Se susține că mesele erau furnizate „sporadic și rar”, ceea ce „punea în pericol sănătatea și bunăstarea” concurenților.

Un concurent ar fi ajuns la spital după 20 de ore în care nu a primit mâncare

În august, publicația New York Times a vorbit cu mai mulți participanți la emisiune și a raportat că au existat „mai multe spitalizări” pe platou, o persoană declarând ziarului că a stat mai mult de 20 de ore fără să fie hrănită.

De asemenea, concurenții au afirmat că nu și-au primit medicamentele la timp. BBC i-a contactat pe MrBeast, însă până acum el nu a comentat public.

MrBeast, în jurul mai multor controverse

MrBeast nu a fost ferit de controverse în acest an. În iulie, americanul în vârstă de 26 de ani a declarat că a angajat anchetatori după ce fosta sa co-prezentatoare, Ava Kris Tyson, a fost acuzată că a manipulat o adolescentă. Ava a negat acuzațiile, dar și-a cerut scuze pentru „comportamentul din trecut” care a fost „inacceptabil”.

Ulterior, alte acuzații cu privire la practicile de afaceri au apărut pe un canal YouTube anonim, care pretindea că este un fost angajat. BBC nu a putut verifica în mod independent afirmațiile sau identitatea acestei persoane.

Unele dintre eforturile sale filantropice – cum ar fi construirea de fântâni în Africa și plata unor intervenții chirurgicale pentru persoanele cu vedere și auz reduse au atras critici legate de exploatare.

„Persoanele surde ca mine merită mai mult decât ultima piesă de inspirație porno a lui MrBeast”, a declarat o persoană pentru The Independent anul trecut.

Record de vizualizări pentru clipurile lui MrBeast

Cel mai popular videoclip postat de influencer a fost vizionat de 652 de milioane de ori, recreând în viața reală jocul Squid Game, cu un premiu de 456.000 de dolari.

Conform statisticii Socialblade, MrBeast a câștigat cinci milioane de abonați în plus numai în ultimele 30 de zile.

 

 

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Iulia Bălăianu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Noua lege a pensiilor face victime printre români. Reguli modificate de Casa Națională de Pensii, cine sunt...
Digi FM
Sofia Vicoveanca, despre onorariile pe care le ia la evenimente: „Niciodată n-am cerut mult, am fost o copilă...
Pro FM
Cum comentează Lady Gaga zvonurile conform cărora ar fi de fapt bărbat: „M-am obișnuit să se spună minciuni...
Film Now
Halle Berry, dezvăluiri despre fiica ei adolescentă: „A murit și o parte din mine atunci!” Cu ce problemă s-a...
Adevarul
Disidentul Vladimir Kara-Murza promite să se întoarcă în Rusia, după ce a fost eliberat într-un schimb de...
Newsweek
Pensie cu 300 lei mai mare pentru o categorie de pensionari. Recalcularea se face acum
Digi FM
Cum a rămas un bătrân fără pensia pe o lună, 5 000 de lei, bani pe care tocmai îi scosese de la bancomat...
Digi World
Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii...
Digi Animal World
Autoritățile au crezut că au găsit un vultur rănit, dar când l-au analizat, au izbucnit în râs. Ce avea, de...
Film Now
De 15 ani, Liam Neeson se plimbă cu aceeași femeie în parc. Acum, actorul și-a făcut curaj și i-a transmis un...
UTV
Brad Pitt si iubita sa, Ines de Ramon, stralucesc la premiera filmului „Wolfs” in Hollywood, alaturi de...