Ce a aflat un bărbat când s-a dus la medic pentru o problemă delicată?

Data actualizării: Data publicării:
Dr_Marcian_Manu_Sanador Articol sustinut de SANADOR

Dificultățile și durerea la urinare, problemele de potență și nevoia de a urina foarte des sunt neplăceri care pot fi provocate de o afecțiune frecvent întâlnită la bărbați – prostata mărită. În stadii avansate, adenomul de prostată poate duce la semne și simptome mult mai severe, precum urină cu sânge, și chiar la complicații, cum este retenția urinară.

Pentru a preveni aceste complicații, este important ca pacientul să se adreseze unui medic urolog experimentat, pentru consultație și investigații de specialitate, imediat ce apar manifestările clinice. Amânarea tratamentului duce inevitabil la agravarea afecțiunii, cum s-a întâmplat și în cazul lui Neculai, în vârstă de 74 de ani, care s-a programat la medic după mulți ani de suferință, când adenomul de prostată era deja de mari dimensiuni.

Pacientul urma de mai mult timp un tratament medicamentos pentru prostată, dar medicația nu mai avea efect, iar starea bărbatului se agravase considerabil. În cele din urmă, Neculai s-a prezentat la consultație la Conf. Dr. Marcian Manu, medic primar urologie, șeful Secției de Urologie de la Spitalul Clinic SANADOR, despre care aflase de la alți pacienți care fuseseră tratați cu succes. În urma unui set complet de investigații avansate, Conf. Dr. Marcian Manu i-a recomandat un tratament chirurgical, iar operația a fost realizată după doar o săptămână.

Conf. Dr. Marcian Manu are o vastă experiență în realizarea de intervenții urologice, inclusiv prin metode minim invazive, endoscopice, care nu implică incizii. Avantajele acestor proceduri moderne de tratament sunt recuperarea rapidă a pacientului, riscul redus de complicații și păstrarea funcției urinare și a potenței. Rezultate funcționale sunt excelente și de durată.

Din fericire, și Neculai a putut beneficia de un tratament minim invaziv, în cazul său Conf. Dr. Marcian Manu realizând o rezecție endoscopică a prostatei, cu vaporizare cu plasmă. Aceasta este o metodă chirurgicală modernă, realizată transuretral. Rezecția endoscopică implică introducerea unui instrument special prin uretră și folosirea diferitelor energii (laser, plasmă sau curent electric) pentru a tăia țesutul prostatei, sigilând totodată vasele de sânge.

Intervenția a avut succes, iar Neculai a fost externat în scurt timp, fără să mai aibă semne și simptome neplăcute. Ulterior, pacientul a fost supus unei proceduri suplimentare, de recalibrare uretrală. Calitatea vieții sale s-a îmbunătățit semnificativ, iar bărbatul s-a declarat foarte mulțumit nu doar de profesionalismul Conf. Dr. Marcian Manu, ci și de empatia și de modul în care acesta a comunicat cu el de fiecare dată.

La Spitalul Clinic SANADOR, Conf. Dr. Marcian Manu efectuează diferite tipuri de intervenții chirurgicale urologice, inclusiv minim invazive, prin laparoscopie sau endourologie, cu avantaje semnificative pentru pacienți. De asemenea, efectuează proceduri nechirurgicale pentru afecțiuni ale tractului urinar, precum adenom de prostată sau pietre la rinichi, fără bisturiu și fără incizii, atunci când există indicație în acest sens.

La Spitalul Clinic SANADOR pacienții au acces la toate metodele de tratament pentru adenom de prostată, de la proceduri nechirurgicale, precum ablație și embolizare, până la rezecție endoscopică sau prostatectomie, care poate fi efectuată clasic, deschis, prin laparoscopie sau prin chirurgie robotică, în funcție de specificul fiecărui caz în parte. Intervențiile minim invazive sunt realizate cu echipamente laparoscopice de ultimă generație 3D și 4K și cu sistemul robotic da Vinci Xi, într-unul dintre cele mai bine dotate blocuri operatorii din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Doliu în lumea fotbalului! George a murit la doar 31 de ani! L-au găsit mort în piscina casei sale
Digi FM
Ce pensie alimentară plătește Valeriu Gheorghiță în fiecare lună. El și fosta soție s-au despărțit după 20 de...
Pro FM
Motivul pentru care Gina Matache s-a băgat în viața Oanei după divorț: „Aveam senzația că am fost deconectată...
Film Now
Brooke Shields își trăiește a doua tinerețe la 59 de ani. Superbă într-o ținută cu crăpătură pe picior...
Adevarul
Piatra de moară a parentingului modern. Concluzia unui medic: „Părinți mai stresați de muci decât românii nu...
Newsweek
Casa de pensii face anuntul așteptat de pensionari. Am virat banii! La ce oră intră vineri pe card?
Digi FM
Radu Vâlcan, urare originală de ziua Adelei Popescu: "O să mă certe că o arăt așa". Ce spunea actrița despre...
Digi World
O lună fără alcool îți poate îmbunătăți sănătatea? 5 schimbări pozitive pe care le-ai putea observa
Digi Animal World
Gestul făcut de un câine pentru a-și convinge stăpânul să-i dea o felie de pizza: „Se oprește doar când...
Film Now
Jennifer Lopez, în costum de baie sau chiar topless, în prima ședință foto îndrăzneață după divorț. Acum știe...
UTV
Vezi cum arata Luca, fiul lui Victor Cornea. Micutul a fost prezent la aniversarea Ellei Burcea Balan