Calea Victoriei și strada Novaci din sectorul 5 al Capitalei devin pietonale în weekend. Sunt programate mai multe evenimente artistice

Data actualizării: Data publicării:
Calea Victoriei și strada Novaci din sectorul 5 devin pietonale în weekend. Foto Shutterstock
Calea Victoriei și strada Novaci din sectorul 5 devin pietonale în weekend. Foto Shutterstock

În acest weekend, pe 14 și 15 septembrie, pe Calea Victoriei și strada Novaci din sectorul 5 al Capitalei se vor organiza mai multe evenimente stradale, printre care: spectacole de teatru, demonstrații de dans, show-uri de acrobație, concerte și o serie de ateliere creative pentru copii.

Urmează un weekend plin de activități în cadrul evenimentului “Străzi Deschis, București - Promenadă urbană 2024”. Zonele din Capitală, Calea Victoriei și Strada Novaci din Sectorul 5 (între Strada Sergent Major Nedeleanu Ion și Strada Mihail Sebastian) devin pietonale și se transformă în spații dedicate relaxării și distracției. Programul artistic din acest weekend include concerte, ateliere creative și show-uri impresionante susținute de o serie de artiști.

Acest final de săptămână marchează încă un eveniment de amploare pentru publicul bucureștean: Bucharest Music Film Festival

Ajuns la a XII-a ediție, Bucharest Music Film Festival, revine în Piața George Enescu, începând de sâmbătă, 14 septembrie, ora 20:00, și propune, timp de 9 zile, un mix de concerte de muzică clasică, pop fusion, world music, proiecție de film și ateliere muzicale pentru copii.

Locuitorii Capitalei pot, de asemenea, să descopere lucrări de pictură, grafică, artă decorativă, iconografie și design vestimentar, în cadrul expozițiilor prezentate de Școala de Artă București, la sediul instituției din Strada Cuza Vodă nr. 100 (sectorul 4), în intervalul 15:00-20:30.

Ce program artistic va fi în weekend-ul 14-15 septembire 2024 pe Calea Victoriei, în cadrul programului “Străzi deschise”

Sâmbătă, 14 septembrie, programul artistic pe Calea Victoriei debutează cu activități dedicate celor mici. Copiii și părinții
sunt invitați, începând cu ora 11.00, pe Calea Victoriei nr. 110, la atelierul creativ : „La povești pe Calea Victoriei”, coordonat de
Iulia Iordan și Monica Bumbeș. Aici vor avea ocazia să participe la activități interactive.

În aceeași zi, între orele 17:30 și 19:00, în zona Muzeului Național de Artă al României, spre Biserica Kretzulescu, actorii Teatrului de Animație Țăndărică vor pune în scenă spectacolul: „Freestyle Puppetry”.

De asemenea, în fața Cercului Militar Național, iubitorii de literatură și teatru pot urmări aventurile celebrului pinguin Apolodor, cu prilejul spectacolului-lectură omonim, prezentat de actorii Teatrului Tineretului Metropolis, în două reprezentații, 18:00-18:30, respectiv 19:30-20:00.

Asociația "Ajungem Mari" propune, totodată, jocuri de imaginație în cadrul atelierelor „Învață-mă să visez”, în zona de intersecție cu Calea Griviței, sâmbătă, între orele 17:00 și 20:00, și duminică, în intervalul 10:00-12:00.

Talentații artiști ai Circului Metropolitan București vor anima zona Monumentului Renașterii, sâmbătă, în intervalul 19:00-19:30, cu un spectaculos minishow de acrobație, unde vor impresiona publicul cu momente ce îmbină grația, forța și agilitatea.

Trupa REAL (Andra Pierșinaru (voce), Radu Marinescu (chitară), Angelo Stoica (chitară) și Leon Craioveanu (percuție)) contribuie la atmosfera relaxată de weekend prin concertele susținute în zona Hotelului Novotel, sâmbătă și duminică, în intervalul 17:00-21:00.

Momentele muzicale continuă duminică, 15 septembrie, cu concertele de muzică folk ale trupei TheM, în intervalele 18:00-18:30, 19:30-20:00.

Pe parcursul weekendului, între orele 17:00 și 20:00, în zona Statuii Iuliu Maniu, artistul Vasile Catrina va surprinde trăsăturile trecătorilor prin caricaturi.

Bucureștenii pot afla mai multe despre orașul în care trăiesc în cadrul expozițiilor deschise la Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului București, În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani și Muzeul Vârstelor de la copilărie la senectute,  ce pot fi vizitate în acest weekend, între orele 10:00 și 17:30.

Monumentul istoric Arcul de Triumf este deschis publicului în ambele zile de weekend, între orele 12:00 și 20:00. Accesul publicului este gratuit.

Ce program artistic va fi în weekend-ul 14-15 septembire 2024 în Sectorul 5, pe Strada Novaci, în cadrul programului “Străzi deschise”

În acest weekend, Strada Novaci din Sectorul 5 al Capitalei (între Strada Sergent Major Nedeleanu Ion și Strada Mihail Sebastian) devine scena unor multiple activități culturale,  spectacole de teatru pentru copii, demonstrații de dans, concerte, ateliere creative.

În cadrul programului artistic organizat de PROEDUS, Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.

Astfel, Teatrul Evreiesc de Stat propune locuitorilor Sectorului 5, sâmbătă, 14 septembrie, ora 11:00, un concert de muzică evreiască tradițională.

În aceeași zi, în intervalul 15:30-16:00, actorii Teatrului „Stela Popescu” vor prezenta spectacolul „Femeia, eterna poveste”, ce va introduce spectatorii în atmosfera cosmopolită și elegantă a vechiului București.

Programul „Străzi deschise” din Sectorul 5 cuprinde o varietate de activități dedicate copiilor. Sâmbătă, 14 septembrie, între orele 11:00 și 12:00, reprezentanții Muzeului Național al Literaturii Române vor organiza atelierul „Lecția despre muzeu”, în cadrul căruia participanții vor descoperi detalii despre activitatea muzeului.

Teatrul Dramaturgilor Români va oferi momente magice în cadrul spectacolului „MAGITOT sunt eu”, în ambele zile de weekend, de la ora 11:30. În a doua parte a primei zile de weekend, între orele 17:00 și 17:45.

Publicul poate să-și antreneze curiozitatea și logica în cadrul spectacolului interactiv „Magia ghicitorilor” al Teatrului „Ion Creangă”.

Duminică, 15 septembrie, între orele 14:00 și 15:00, actorii Teatrului de Animație Țăndărică vor reda întâmplările pline de umor ale personajelor celebrei povești „Motanul încălțat”, spectacol urmat de atelierul de expresivitate corporală susținut de artiștii Teatrului Mic, la ora 15:20.

Tot duminică, de la ora 17:00, copiii își pot dezvolta abilitățile creative în cadrul atelierului „Turtița năzdrăvană”, susținut reprezentanții Teatrului „Ion Creangă”.

Traseul pietonal din Strada Novaci va găzdui, în a doua zi de weekend, o serie de momente de dans oferite, între orele 10:00 și 11:00, de Ansamblul de balet Arabesque și cercul de balet „Petite Arabesque”al Palatului Național al Copiilor.

De asemenea, poate fi admirat și spectacolul „Lumea copiilor”, al artiștilor Show Dance Art, programat în intervalul
12:30-13:00.

Elevii Școlii de Artă București propun publicului o serie de concerte de muzică populară, percuție, muzică pop și demonstrații de dans modern și contemporan, susținute în ambele zile de weekend, în intervalul 16:00-20:00.

Spectacolele din a doua parte a zilei de sâmbătă culminează, la ora 20:00, cu recitalul extraordinar alcunoscutei artiste Ozana Barabancea.

Pe parcursul weekendului, între orele 10:00 și 21:00, Teatrul Odeon prezintă instalația interactivă „Odeon Theatre Fountain”, ce expune momente memorabile din spectacolele instituției, iar locuitorii Sectorului 5 pot admira și instalația „Zei de zi cu zi” a Teatrului Masca, în intervalul 13:00-16:00.

Circul Metropolitan București se înscrie în programul artistic „Străzi deschise” din Strada Novaci cu minishow-uri spectaculoase de acrobație, susținute sâmbătă, între orele 10:30 și 11:00, și duminică, la ora 20:00.

Totodată, pe parcursul weekendului, în intervalul 10:00-21:00, locuitorii Sectorului 5 se pot antrena în jocuri de fotbal, tenis de
picior, baschet, ping-pong și teqball în zonele special amenajate de PROEDUS.

Rstricții de circulație în weekend pe Calea Victoriei și în sectorul 5 al Capitalei

Pe Calea Victoriei, în cadrul programului „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” din acest weekend vor fi instituite restricții între orele 10:00 și 22:00. Se va permite traversarea pe segmentul de drum de la intersecția cu Bulevardul Dacia, Strada Știrbei Vodă, Strada Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta.

Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Traficul rutier pe Calea Victoriei se va relua pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00. Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

În Sectorul 5 al Capitalei, începând de vineri, 13 septembrie, ora 22:00, până luni, 16 septembrie, ora 06:00, traficul este
restricționat pe Strada Novaci, pe segmentul de drum cuprins între Strada Sergent Major Nedeleanu Ion și Strada Mihail Sebastian.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce este un Pager, la ce folosește și cum funcționează: Sute de dispozitive folosite de membrii Hezbollah au...
Digi FM
Actrița Adriana Trandafir, declarații despre recalcularea pensiei: „Pot să mi-o mărească cât vor ei, viața...
Pro FM
Cu ce se ocupă acum Rucsandra Iliescu, fosta solistă a trupei Blaxy Girls. La 33 de ani, nu și-a pierdut...
Film Now
Ana de Armas, despre cum s-a schimbat viața ei de când s-a mutat din Los Angeles: „Am luat această decizie...
Adevarul
Noua variantă de Covid se răspândește rapid în Europa. Experții spun că va deveni tulpina dominantă
Newsweek
Salariu minim european: Care angajați iau bani în plus din noiembrie? Cine ia amendă de 200.000 lei?
Digi FM
Cât costă ținuta purtată de Simona Halep la turneul lui Ion Țiriac. Pantofii sportivei au atras toată atenția
Digi World
De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Jason Momoa, acuzat că a „maltratat” echipa de filmare a peliculei „A Minecraft Movie”: „M-a dezamăgit”
UTV
(VIDEO) Shakira a coborat imediat de pe scena unui club din Miami, dupa ce si-a dat seama ca un fan o filma...