Bruce Springsteen este oficial miliardar. Povestea artistului care la 74 de ani cântă ore întregi pentru dragostea fanilor

Data actualizării: Data publicării:
Bruce Springsteen Stockholm 2024, Sweden - 18 Jul 2024
Bruce Springsteen a strâns o avere de 1,1 miliarde de dolari, potrivit Forbes. Șase decenii a cântat despre rădăcinile sale de muncitor. În prezent, la 74 de ani, este în turneu și susține spectacole de trei ore. Sursa foto: Profimedia Images

Bruce Springsteen este oficial miliardar. Originalul erou al chitarei din Garden State a strâns o avere de 1,1 miliarde de dolari, potrivit Forbes. Șase decenii a cântat despre rădăcinile sale de muncitor. În prezent, la 74 de ani, este în turneu și susține spectacole de trei ore.

Bruce Springsteen, oficial miliardar

Bruce Springsteen a declarat mereu că a vrut să ajungă departe pentru că a avut începuturi umile în carieră. Springsteen și-a petrecut anii 1960 cântând într-o varietate de trupe locale. Încerca să își dea seama cine este el ca artist, înainte de a semna cu Columbia Records.

În toată cariera sa de șase decenii, a lansat 21 de albume și a reușit să vândă 140 de milioane de albume în toată lumea. A câștigat 20 de premii Grammy, un Oscar, două Globuri de Aur, un premiu Tony special și și-a câștigat un loc atât în Rock and Roll Hall of Fame, cât și în Songwriters Hall of Fame.

În 2021, la scurt timp după încheierea celei de-a doua reprezentații din spectacolul „Springsteen on Broadway”, el și-a vândut catalogul muzical companiei Sony, câștigând o sumă forfetară de 500 de milioane de dolari pentru munca sa de o viață.

Care este secretul succesului lui Bruce Springsteen

Bruce Springsteen a explicat în „Deliver Me From Nowhere”: „Am fost în crearea unei identități (...). Am vrut să conectez această identitate cu imaginea foarte mare a țării în general... Așa că aveam nevoie de oameni care să fie dispuși să meargă atât de adânc pe cât aveam nevoie și eram dispus să merg și eu.”

Odată ce Springsteen a avut trupa sa, a apelat la Jon Landau, un fost jurnalist rock, pentru a-i fi manager și producător de discuri. El a fost cel care, după ce a ascultat muzica lui Bruce, a scris în celebrul ziar Real Paper din Boston: „Am văzut viitorul rock and roll-ului și numele său este Bruce Springsteen”.

Bruce Springsteen susține la 74 de ani concerte de trei ore

Deși are un succes răsunător, Bruce Springsteen nu s-a retras din muzică până la 74 de ani. Artistul continuă să muncească din greu, să susțină turnee și să ofere spectacole de neuitat fanilor din întreaga lume.

Bruce are concerte programate până la jumătatea anului 2025

Doar anul trecut, turneul mondial al lui Springsteen a vândut mai mult de 1,6 milioane de bilete. S-au generat venituri de 380 de milioane de dolari, conform Pollstar. Bruce are concerte programate până la jumătatea anului 2025.

Mama lui Bruce Springsteen a făcut împrumut pentru a-i cumpăra o chitară de 60 de dolari

Springsteen spus mereu în presa internațională că a crescut ascultându-l la radio pe Frank Sinatra. Când avea doar șapte ani și-a găsit inspirația în muzică odată ce l-a văzut pe Elvis Presley la Ed Sullivan Show. Și-a cumpărat prima chitară la 13 ani cu 18 dolari. Când Bruce avea 16 ani, mama sa a făcut un împrumut și i-a cumpărat o chitară Kent pentru 60 de dolari.

După ce i-a văzut pe The Beatles cântând la Ed Sullivan, Springsteen a declarat că „s-a închis în camera lui timp de mai multe luni încercând să învețe să cânte”. După primele sale concerte plătite în trupa The Rogues, s-a alăturat trupei Castiles, influențată de Beatles. Așa a început Bruce să cânte în New Jersey și New York, devenind rapid cap de afiș în unele dintre cele mai importante orașe.

Cel mai lung concert al lui Bruce Springsteen

În Helsinki, în anul 2012, la finalul turneului european pe care l-a susținut, Bruce Springsteen a ținut un concert care a depășit patru ore.

 

Editor : Iulia Bălăianu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale