O navă s-a scufundat lângă Sf. Gheorghe: Sunt trei marinari dispăruți. MApN a trimis un elicopter pentru căutări

Data actualizării: Data publicării:
Nava Mohammad Z
Nava Mohammad Z s-a scufundat la 26 de mile marine lângă Sf. Gheorghe. FOTO: ANR

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe. Opt membri ai echipajului au fost salvaţi, însă trei au fost daţi dispăruţi. Mai multe nave desfăşoară acţiuni de căutare în zonă. Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale au anunţat că un elicopter participă la căutări.

ACTUALIZARE. „Un elicopter IAR 330 Puma, din dotarea Forţelor Aeriene Române, execută sâmbătă, 18 mai, o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori ai echipajului navei scufundate, în această dimineaţă, în Marea Neagră.

La solicitarea Autorităţii Navale Române, ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a aprobat punerea la dispoziţie, în regim de urgenţă, a unui elicopter care să sprijine eforturile autorităţilor române depuse pentru căutarea şi salvarea celor trei marinari daţi dispăruţi în dimineaţa acestei zile, ca urmare a scufundării navei Mohammad Z, pavilion Tanzania, în apropiere de Sfântu Gheorghe”, au transmis reprezentanţii MApN.

ACTUALIZARE. Cei opt marinari salvaţi după scufundarea navei în apropiere de Sfântu Gheorghe au ajuns în Portul Constanţa şi au fost evaluaţi medical. Unul singur a fost transportat la Spitalul Judeţean Constanţa pentru investigaţii medicale. Căutările celor trei marinari dispăruţi continuă.

„La acţiunea de salvare, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al Judeţului Constanţa a participat cu două autospeciale pentru transport personal şi victime multiple şi un echipaj de prim-ajutor. La faţa locului au fost evaluaţi medical opt persoane, dintre care una a fost transportată la Spitalul Judeţean Constanţa. Toate cele opt persoane sunt conştiente, cooperate”, a declarat jurnaliştilor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Ana Maria Stoica.

Ea a precizat că marinarul dus la spital prezenta două traumatisme.

ȘTIREA INIȚIALĂ. O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat sâmbătă dimineață la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe. Pentru operațiunile de căutare și salvare au fost alertate echipaje ale Autorităţii Navale Române, Poliția de Frontieră și două nave comerciale aflate în zonă. Trei membri ai echipajului sunt dați dispăruți.

Accidentul de navigaţie s-a produs în această dimineaţă la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe. Operaţiunea de căutare şi salvare, sub coordonarea Serviciului MRCC (Maritime Rescue Coordination Centre) din cadrul Autorităţii Navale Române este în plină desfăşurare după ce nava Mohammad Z s-a scufundat, a transmis Autoritatea Navală Română.

Alerta a fost primită în jurul orei 4.00, iar ofiţerii MRCC au trimis imediat în zonă navele ARSVOM, SAR Artemis şi SAR Apollo. A fost cerut şi sprijinul Poliţiei de Frontieră care a trimis spre locul accidentului navele MAI 2110 şi MAI 1106.

Totodată, două nave comerciale aflate în apropiere au fost imediat alertate să se alăture operaţiunii de căutare şi salvare de vieţi omeneşti.

Nava scufundată, Mohammed Z, sub pavilion Tanzania, avea la bord 11 membri de echipaj, 9 cetăţeni sirieni şi 2 cetăţeni egipteni.

Opt dintre aceştia au fost salvaţi de către nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului şi care a fost coordonată de ofiţerii MRCC.

Continuă  eforturile pentru căutare celorlalţi 3 membri ai echipajului daţi dispăruţi, toţi de naţionalitate siriană.

Nu se știe motivul scufundării navei.

Se va deschide un dosar de cercetare pentru a se stabilii cauzele şi împrejurarile în care s-a produs accidentul.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Unde a fost văzută Kate Middleton în plin tratament pentru cancer. Prinţesa de Wales a îngrijorat oamenii din...
Digi FM
Un bărbat beat a uitat ușa apartamentului deschisă, iar câinele său doberman a ieșit pe scară. Ce a făcut o...
Pro FM
Fiul lui Ștefan Bănică a răbufnit. Ce spune Radu despre carieră și tatăl său: „Nu m-a băgat Bănică în...
Film Now
Nicole Kidman și Zac Efron, scene fierbinți în cea mai nouă comedie romantică. Îi despart 20 de ani, dar au...
Adevarul
Temuta regină care a stăpânit Castelul Corvinilor. De ce nimeni nu îndrăznea să se apropie de el VIDEO
Newsweek
Putin va lovi 6 țări care oferă arme Ucrainei. Ce riscă România care permite tranzitul armamentului?
Digi FM
Un turist a fost obligat să plătească 2.500 de dolari înainte de a coborî de pe un vas de croazieră: “Suntem...
Digi World
5 semne care arată că mănânci prea multă sare. Organismul te atenționează când ai depășit cantitatea optimă
Digi Animal World
Turiștii din Italia sunt în alertă. Plajele au fost invadate de „viermele de foc”, care poate ajunge până la...
Film Now
Angelina Jolie, prima apariție de când fiicele ei, Shiloh și Vivienne, au renunțat la numele tatălui lor...
UTV
Madalina Ghenea a fost dur criticata dupa ce s-a postat dansand pe masa. “E jenant ce faci!”. Actrita a...