Academia de Poliţie anunţă că a modificat baremul de corectare la întrebări de la proba de Istorie, în urma sesizărilor primite de la candidaţi care au reclamat că în barem era trecută ca fiind corectă o variantă greşită, însă poliţistul Marian Godină, care a susţinut şi el examenul şi a reclamat problemele de la această probă, spune că mai există şi alte grile de corectare cu răspunsuri eronate, relatează News.ro.
Academia de Poliţie a admis eroarea semnalată şi a anunţat că la corectarea lucrărilor la Istorie se va ţine cont de răspunsul corect, nu de barem, la Grilele A3 şi B3.
"Comisia Centrală de Admitere pe Academie, analizând unele aspecte sesizate de candidaţii care au susţinut proba scrisă de evaluare a cunoştinţelor în data de 08.08.2017 (seria a 3-a), referitoare la baremul stabilit pentru întrebările la disciplina Istorie, a hotărât următoarele: Se modifică baremul de corectare în sensul că la întrebarea 28 de la Grila A3 şi întrebarea 22 de la Grila B3 se acordă 1 (un) punct numai candidaţilor care au indicat ca variantă de răspuns litera a). În cazul candidaţilor care la întrebarea 28 de la Grila A3 şi întrebarea 22 de la Grila B3 au indicat ca variantă de răspuns litera b), punctajul obţinut la disciplina Istorie scade cu 1 (un) punct. În cazul candidaţilor care la întrebările sus-menţionate au indicat ca variantă corectă litera c) sau litera d) punctajul acordat iniţial nu se modifică", a transmis Academia de Poliţie.
Poliţistul Marian Godină, de la care a pornit acest scandal, susţine, însă, că acestea nu sunt singurele probleme din baremul de corectare de la Istorie.
"Pentru colegii care vor face contestaţie (eu nu am cum să ajung la Bucureşti), vedeţi că în România, conform Constituţiei, iniţiativa legislativă o are şi electoratul, nu numai Guvernul, deputaţii şi senatorii, aşa cum au specificat ei în grilă. Deci asta e încă o întrebare cu răspuns al lor greşit, dar pe care nu o recunosc deşi chiar profesori de istorie le-au semnalat asta", scrie Godină, într-un nou mesaj postat miercuri dimineaţă pe Facebook.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Marşi seară, poliţistul Marian Godină, autor a două cărţi, a distribuit pe Facebook o ştire potrivit căreia una dintre întrebările din istorie ar fi fost punctată greşit şi a scris că va face o plângere în acest sens. "Încep să înţeleg de ce am luat nota asta la istorie. Nişte cretini! Nu trebuie contestaţii, trebuie plângeri penale. Eu nu mai am când să fac contestaţie pentru că am plecat din Bucureşti, dar pentru o plângere am să îmi fac tot timpul. Sau asta nu e îndeplinire defectuoasă a unei îndatoriri de serviciu?”, a scris Godină.
La un sfert de oră după distribuirea stirii, Godină a scris, într-o altă postare, că "din informaţii precise, mai multe grile de corectare au fost greşite, iar acum se ia în calcul o recorectare a lucrărilor".
"Eu nu mă voi mulţumi cu asta. Va trebui verificat care dintre cei cu note mari au bifat răspunsurile «corecte», conform grilelor de corectare greşite. Au fost întrebări simple la care ei nu aveau cum să dea răspunsurile greşite, numai în cazul în care deja ştiau că li se vor considera corecte. Şi tare mi-e că ne-am cam luptat cu mori de vânt. Eu promit că voi face tot ce îmi stă în puteri ca cineva să răspundă pentru ce s-a întâmplat azi. Nu mă voi mulţumi cu o recorectare şi cu o notă mai mare. Vor trebui să răspundă, fie pentru prostie ceea ce se va spune, fie pentru ticăloşie, ceea ce se va nega. Domnule rector al Academiei de Poliţie, pentru acest circ ar trebui să vă daţi demisia simultan cu recorectarea. V-aţi bătut joc de emoţiile a mii de tineri şi părinţi care astăzi au plâns", a scris Godină.
Poliţistul a obţinut 7.50 la proba scrisă a examenului de admitere la Academia de Poliţie, precizând că nu crede că are şanse să intre, urmând să pice pentru a cincea oară. El consideră că vor lua examenul doar cei care "au ghicit cele mai multe răspunsuri corecte”, spunând că "cel care a conceput subiectele şi-a bătut joc de munca multor tineri care au consumat timp, energie şi bani”.