A fost diagnosticată cu o boală gravă, la doar 30 de ani. Ce a făcut?

Data actualizării: Data publicării:
brahiterapie_beatrice_anghel_sanador_2 Articol susținut de SANADOR

În cele mai multe dintre cazuri, aflarea veștii unui diagnostic sever poate veni ca un șoc pentru persoana afectată. Își pune multe întrebări, trece prin diferite stări emoționale, însă, cu ajutor din partea celor din jur, dar mai ales din partea unei echipe medicale experimentate, sunt șanse să învingă boala.

Printr-o astfel de experiență a trecut și Loredana, o pacientă în vârstă de 30 de ani. Își dorea foarte mult un copil, însă dorința i-a fost știrbită de aflarea unui diagnostic care avea să îi dea toate planurile peste cap: cancer de col în stadiu avansat.

Totul a început cu dureri în zona pelvisului, leucoree și sângerare vaginală. În urma consultului de ginecologie, medicul i-a recomandat să facă o biopsie, rezultatul având să confirme diagnosticul de cancer cervical. Nu mai era vreme de așteptat. Loredana avea nevoie de tratament imediat. Așa că, în urma unei recomandări, s-a programat la Dr. Beatrice Anghel, medic primar radioterapie și coordonatoarea Departamentului de Brahiterapie din Centrul Oncologic SANADOR.

Medicul i-a recomandat Loredanei un plan de tratament personalizat. Ea nu a mai stat pe gânduri și a acceptat să urmeze mai multe ședințe de radioterapie și chimioterapie. Spre finalul acestui tratament, a efectuat și trei ședințe de brahiterapie, un tratament cu radiații avansat, care implică administrarea unor doze mari de radiații în interiorul tumorii sau în imediata vecinătate a acesteia, cu protejarea țesuturilor sănătoase.

„Procedura a fost rapidă și aproape nedureroasă, am optat pentru anestezie generală. A fost mult mai bine decât m-am așteptat, ușor de suportat. Veneam să fac tratamentul și, după ce îmi reveneam din anestezie, puteam să plec acasă și să îmi reiau activitatea. A contat foarte mult pentru mine acest lucru.”, povestește pacienta.

În prezent, femeia este recuperată total, dar continuă investigațiile periodice pentru a se asigura că totul este în regulă. Ultimele analize efectuate au arătat că Loredana s-a vindecat și că nu au apărut recidive și nici alte complicații legate de tratament.

La Centrul Oncologic SANADOR, pacienții cu afecțiuni oncologice au acces la tratament multidisciplinar integrat, asigurat de medici empatici și foarte bine pregătiți, cu stagii în centre de referință internaționale. Centrul Oncologic SANADOR este primul centru specializat în diagnosticul și tratamentul cancerului din București care oferă tratament prin brahiterapie interstițială. Acesta este realizat în condiții de siguranță de medici radioterapeuți cu vastă experiență, cu ajutorul unui echipament ultraperformant, Varian GammaMedPlus iX.

De asemenea, la SANADOR pacienții beneficiază de o abordare personalizată, tratamentul fiind individualizat în funcție de caz. Decizia terapeutică pentru fiecare pacient este stabilită de comisia oncologică multidisciplinară (Tumor Board), din care fac parte medici din diferite specialități.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
Povestea hilară a unui american stabilit în România care a confundat un semn de taxi
Pro FM
Antonia, criticată de fani după ce și-a vopsit părul blond: „Nu e ce trebuie, erai mai frumoasă brunetă!” Cum...
Film Now
Liz Hurley, decolteu abisal la petrecerea fostului ei iubit, Hugh Grant. Au rămas în relații bune, chiar dacă...
Adevarul
Cu câte salarii pot cumpăra românii o mașină rulată. Cum e în alte state europene
Newsweek
Cine va plăti o factură la energie de 900 lei, la bloc? În care luni va veni această întreținere?
Digi FM
Ce riști dacă vinzi terenuri cu valoare mare? Experiența unui român verificat de ANAF
Digi World
Un YouTuber cu peste 5 milioane de abonați a slăbit mai mult de 100 kg. Cum și-a păcălit urmăritorii în...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Jennie Garth, Kelly din "Beverly Hills", despre durerile secrete din ultimii ani. Două operații...
UTV
Sean Penn are o noua iubita. Cine este Valeria Nicov, moldoveanca in varsta de 26 de ani alaturi de care a...