Voicu Hetel, istoric: Fusese botezat „primarul târnăcop”, pentru că începea foarte multe lucrări, dar le şi termina, spre deosebire de primarii pe care-i avem astăzi. În timpul lui Dobrescu se lucra zi şi noapte!
Dem I. Dobrescu a fost ales primar general în anul 1929! Lumea intra în cea mai mare criză economică, iar Bucureştiul, zdruncinat de primul război mondial, era sărac, mizer şi lipsit de infrastructură.
Ioana Pârvulescu, scriitor: În timpul mandatului său s-a făcut proiectul metroului! Oamenii pun metroul pe seama lui Ceauşescu! Nu este adevărat! Dem I. Dobrescu, dacă ar fi putut continua, ar fi făcut metroul!
Dem I. Dobrescu a reamenajat Piaţa Universităţii şi Piaţa Cercului Militar, a interzis comerţul stradal, monopolizat de celebrii zarzavagii olteni, şi a scos din mahalale mii de vagoane de gunoaie! În plus, a amenajat parcurile Snagov şi Băneasa, a asfaltat centrul oraşului, a pavat străzile de la periferii și a lărgit principalele bulevarde.
Alessandro Lusito, arhitect: Această tendinţă a făcut astfel încât Bucureştiul să devină cel care a fost numit în mijlocul secolului al XIX-lea, Micul Paris.
Ca să ofere alternativă scăldatului în râul oraşului, Dem I. Dobrescu a construit primele ştranduri din Bucureşti. Așa se face că ştrandul Kiseleff devenise la sfârșitul anilor 20 cel mai mare bazin de agrement din Europa.
Voicu Hetel, istoric: El reuşeşte într-un timp, în 50 de zile şi 50 de nopţi, să execute o lucrare de mare amploare, pe care o putem vedea şi astăzi, modul în care arată astăzi Dealul Mitropoliei, în care sunt amenajate străzile, i se datorează în mare măsură!
A înfinţat cantine, ceainării şi adăposturi gratuite pentru oamenii lipsiţi de case. A inspectat frecvent brutăriile şi cârciumile şi a pedepsit cu amenzi mari negustorii care îşi furau clienţii. În vocabularul popular a apărut atunci "dobreasca": simbolul mărfii necontrafăcute.
Voicu Hetel, istoric: O dobrească neagră! Ceea ce însemna o pâine adevărată, o pâine în care ai pus exact atâta grâu cât trebuie, o pâine care cântăreşte exact atâta cât trebuie!
În ianuarie 1934, Dem I. Dobrescu a fost obligat să renunţe la funcție. „Am scos un oraş nou, dintr-un gunoi străvechi” este testamentul primarului care a transformat radical Bucureștiul.