Tratamentul minim invaziv al monturilor: În ce constă și care sunt avantajele

Data actualizării: Data publicării:
dr codrin huszar
Dr. Codrin Huszar, medic primar Ortopedie și traumatologie

Monturile afectează, în toată lumea, până la 30% din populaţie, în special femei. Din păcate, singura metodă de a aduce piciorul la forma normală este operaţia. Despre chirurgia minim invazivă pentru corecţia monturilor vorbim cu dr. Codrin Huszar, medic primar Ortopedie și traumatologie.

Monturile nu sunt excrescențe osoase, ci apar prin devierea osului de la baza degetului mare al piciorului, afecțiunea fiind mai întâlnită la femeile care poartă pantofi cu vârf îngust și toc înalt. Această deformare a piciorului poate provoca dureri severe în timpul mersului, iar pe măsură ce problema evoluează, disconfortul poate apărea inclusiv noaptea.

Tratamentul pentru monturi se realizează printr-o intervenție chirurgicală minim invazivă, efectuată de un chirurg ortoped cu experiență. Pacientul poate fi externat a doua zi după operație și va trebui să poarte un timp o încălțăminte specială, care să protejeze piciorul și să grăbească vindecarea. Pentru a preveni apariția monturilor, este esențial ca pantofii purtați zi de zi să fie cât mai comozi și suficient de largi, pentru ca oasele piciorului să stea într-o poziție firească.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
05.04.2024_780x440 px Dr_Codrin Huszar_monturi
„Ajunsesem să nu-mi mai pot controla pașii!”
codrin huszar
Monturile, diagnostic şi tratament
medic doctor pacient GettyImages-151262785-2
Piciorul reumatoid, boală confundată deseori cu monturile
Partenerii noștri