Tratamente moderne pentru tumorile hepatice

Data publicării:
dr_bogdan_popa

Intervenția chirurgicală nu este singura opțiune de tratament pentru pacienții diagnosticați cu tumori hepatice maligne. Există alternative minim invazive eficiente și foarte bine suportate de pacienții care nu sunt candidați pentru chirurgie. Aflăm mai mult despre aceste tratamente moderne de la Conf. Dr. Bogdan Popa, medic primar radiologie-imagistică medicală cu supraspecializare în radiologie intervențională.

În cazul în care medicii stabilesc diagnosticul de cancer la ficat, operația este principala opțiune de tratament, dar aceasta nu este întotdeauna posibilă din cauza localizării tumorii în apropierea unor vase mari de sânge sau din cauză că pacientul nu ar putea suporta o intervenție chirurgicală de mare amploare. În astfel de situații, se apelează la o metodă minim invazivă, de radiologie intervențională, pentru a distruge tumora.

Dintre metodele minim invazive indicate în tratamentul tumorilor hepatice, cea mai utilizată este chemoembolizarea cu microsfere absorbabile. Prin chemoembolizare, se administrează medicamentul împotriva tumorii pe o serie de sfere foarte mici dintr-un material inert biologic. Acest amestec este injectat direct la nivelul tumorii, sub control angiografic. Se obține pe de o parte embolizarea vasului de sânge care alimentează tumora, dar și distrugerea celulelor canceroase cu ajutorul substanței antitumorale.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri