Tratamente cu laserul pentru boala parodontală

Data publicării:
medic
Dr. Georgiana Dragomir, medic specialist parodontologie

Îmbolnăvirea țesuturilor din jurul dintelui poate duce în timp chiar la pierderea dinților. Sunt însă tratamente prin care se încearcă oprirea acestui proces înainte de apariția complicațiilor severe. Aflăm care sunt aceste tratamente și cum se utilizează laserul în acest scop de la Dr. Georgiana Dragomir, medic specialist parodontologie cu competență în tratamente stomatologice asistate laser.

Boala parodontală apare prin afectarea inflamatorie cronică a țesuturilor ce susțin dinții – gingie, ligamente și os. În timp, în absența tratamentului, gingivita inițială evoluează către pierderi de ligament, resorbții ale osului, retracția gingiei și, în final, mobilizarea dintelui și desprinderea acestuia din arcadă. Pacienții cu astfel de probleme trebuie să se adreseze fără întârziere medicului stomatolog specializat în parodontologie, pentru diagnostic și tratament.

Tratamentul bolii parodontale vizează mai multe tipuri de intervenții și trebuie realizat într-o clinică de stomatologie bine dotată. Scopul tratamentului este de a stopa evoluția bolii și degradarea țesuturilor. Pe lângă profilaxia dentară completă, poate fi nevoie de chiuretaj subgingival și de decontaminarea pungilor parodontale cu ajutorul laserului. Avantajul utilizării laserului este că procedura nu este invazivă și nici dureroasă, fiind deopotrivă eficientă și foarte bine suportată de pacienți.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri