Durerea de genunchi, apărută după un traumatism sau prin degenerarea articulației odată cu avansarea în vârstă, poate indica o leziune a meniscului. Ce este de făcut într-o astfel de situație și în ce constă tratamentul aflăm de la Dr. Theodor Wagner, medic specialist ortopedie și traumatologie.
Într-o leziune de menisc, principalul simptom este durerea de genunchi, eventual accentuată de flectarea membrului inferior și care se ameliorează în repaus. Medicul ortoped va recomanda pacientului efectuarea unor investigații cu ajutorul cărora să stabilească diagnosticul cert al leziunii de menisc. Medicul poate indica un examen RMN de genunchi sau o artrografie RMN. Pe baza acestora, se poate stabili tratamentul adecvat pentru fiecare pacient în parte.
Dacă este nevoie de o operație pentru menisc, este bine de știut că repararea structurilor lezate se face cel mai frecvent printr-o intervenție minim invazivă numită artroscopie de genunchi, în urma căreia pacientul își poate redobândi mobilitatea și scapă, totodată, de dureri. Opțiunile de tratament trebuie discutate însă cu medicul ortoped.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro