Sunt cazuri în care cancerul de endometru recidivează după tratamentul chirurgical. Ce opțiuni de tratament există în aceste situații aflăm de la Dr. Sorin Bogdan, medic specialist radioterapie.
Neoplasmul dezvoltat din țesutul care căptușește la interior uterul se numește cancer endometrial și apariția sa este favorizată de factori precum vârsta peste 50 de ani, obezitatea, tratamentele cu estrogen, dar și de factori genetici. Atunci când este descoperit în stadii localizate, acest tip de cancer se tratează chirurgical, prin histerectomie totală, adesea și cu anexectomie bilaterală. Tratamentul poate fi completat cu radioterapie și chimioterapie, în funcție de stadiul bolii.
În cazul în care după intervenția chirurgicală, la distanță în timp, se dezvoltă o recidivă a cancerului de endometru, pacientele trebuie să se adreseze unor centre specializate în managementul bolii oncologice, pentru cele mai bune soluții de tratament. Modern, pacientele pot beneficia de o procedură de brahiterapie realizată cu un aplicator special, care permite aplicarea țintită a unei doze de radiații direct la nivelul țesutului tumoral, cu rezultate foarte bune.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro