Cum se manifestă tumorile vezicii urinare și în ce constă tratamentul
Data actualizării: Data publicării:
Chiar dacă nu sunt întotdeauna agresive, tumorile vezicii urinare trebuie tratate din start. Pacienții au acces astăzi la la intervenții urologice de mare complexitate, realizate minim invaziv, fără durere. Despre aceste probleme de sănătate discutăm cu conf. dr. Marcian Manu, medic primar Urologie.
Tumorile vezicale apar atunci când se produc modificări la nivelul celulelor care căptușesc interiorul vezicii urinare, principalul simptom fiind hematuria sau prezența sângelui în urină. Depistate din timp, tumorile vezicale beneficiază de tratament cu viză curativă. De altfel, controalele medicale periodice la medicul urolog și efectuarea unor investigații urologice preventive sunt esențiale în vederea împiedicării răspândirii celulelor neoplazice în corp.
Datorită dezvoltării tehnologiei medicale, tumorile vezicale care au indicație chirurgicală pot fi tratate în prezent minim invaziv, laparascopic sau robotic. Chirurgia robotică urologică vine cu o serie de avantaje atât pentru chirurg, cât și pentru pacient. Sistemul robotic îi furnizează chirurgului o imagine tridimensională, mărită de până la 10 ori, a câmpului operator, precum și flexibilitate și precizie sporite. În plus, durerile postoperatorii sunt mult diminuate, riscul de complicații este minim, timpul de spitalizare este redus, iar pacientul se recuperează mai repede și își poate relua activitățile cotidiene într-un timp scurt.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro