Cum poate apărea tremuratul mâinilor

Data actualizării: Data publicării:
Untitled
Dr. Iulia Petre, medic specialist Neurologie

Tremorul, cum este numită apariția unor tremurături în unele părți ale corpului, poate să nu semnifice o boală, în anumite situații. În altele însă, cauza este una patologică. Cum este stabilit diagnosticul afecțiunilor manifestate prin tremurături ale mâinilor aflăm de la Dr. Iulia Petre, medic specialist neurologie.

0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

Boala Parkinson este principala afecțiune care se manifestă prin tremor, dar nu singura. La pacienții cu boală Parkinson, tremurăturile sunt prezente în proporție de 80% din cazuri și sunt observate în repaus. Trebuie însă avut în vedere că sunt și alte afecțiuni sau situații în care pot apărea semne și simptome specifice bolii Parkinson.

Atunci când tremorul, lentoarea în mișcări și rigiditatea musculară sunt prezente, se vorbește despre parkinsonism și nu neapărat despre boala Parkinson. Deși boala Parkinson este principala cauză de parkinsonism, sunt și alte afecțiuni care pot duce la apariția unor manifestări clinice similare. Dintre acestea, cel mai frecvent este vorba de afecțiuni ale creierului, cum sunt paralizia supranucleară progresivă, degenerescența corticobazală sau atrofia multisistemică, dar nu numai. Parkinsonismul poate apărea și din cauze vasculare, în urma unor traumatisme sau poate fi indus de medicamente și de unele substanțe neurotoxice.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Editor : A.D.V.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri