Tratamentele oncologice moderne includ, pe lângă chimioterapia clasică, tratamente țintite și imunoterapia. Cu ajutorul acestora, pacienții cu cancer obțin rezultate terapeutice foarte bune, cu supraviețuire importantă. Aflăm mai mult despre imunoterapie de la Dr. Roxana Macarie-Priceputu, medic specialist oncologie.
Este bine de știut că un tratament pentru cancer poate include, pe lângă chirurgie și radioterapie, o serie de tipuri de tratamente medicamentoase: chimioterapie, terapie țintită, imunoterapie. Combinația acestor metode este stabilită de comisia oncologică multidisciplinară, așa-numitul tumor board, formată din specialiștii implicați în tratamentul cancerului. Aceștia țin cont nu doar de tipul bolii, stadiul cancerului și agresivitatea bolii, ci și de afecțiunile asociate, precum și de analizele care arată posibilul răspuns la tratament.
Prin imunoterapie și terapii țintite, metode dezvoltate în anii din urmă, pacienții pot obține rezultate foarte bune în tratamentul cancerului, cu supraviețuire pe perioade îndelungate. Imunoterapia este metoda prin care se încearcă activarea sistemului imun al pacientului pentru a lupta cu celulele tumorale, în vreme ce terapia țintită identifică anumite caracteristici ale celulelor canceroase și acționează cu maximă precizie doar asupra acestora.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro