Când poți avea nevoie de protezarea gleznei

Data publicării:
dr_codrin_huszar

Între articulațiile care își pot recâștiga prin protezare funcționalitatea pierdută se numără și glezna, o articulație complexă și uneori neglijată. Despre ce presupune protezarea gleznei aflăm mai mult de la Dr. Codrin Huszar, medic primar ortopedie și traumatologie.

0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

Principala indicație pentru operația de protezare a gleznei este reprezentată de artroza de gleznă, o afecțiune degenerativă în care cartilajul articular se distruge în timp, mai ales la persoanele trecute de vârsta de 50 de ani. Principalele simptome ale acestei boli sunt durerea de gleznă, cu scăderea mobilității articulare, uneori umflarea și deformarea acesteia, dificultăți la mers și, în final, afectarea mobilității și chiar a autonomiei. Diagnosticul se stabilește clinic și se confirmă prin investigații imagistice.

Indicația de tratament prin protezare articulară se stabilește întotdeauna în funcție de dorințele pacientului. Dacă acesta dorește să rămână activ, să-și recapete mobilitatea și să poată folosi mobilitatea gleznei pe termen lung, atunci poate beneficia de o operație de reconstruire a acestei articulații cu ajutorul unei proteze de gleznă. Operația este urmată de un program de recuperare și reabilitare funcțională, prin care pacientul își recapătă mobilitatea.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Editor : A.D.V.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri