Bacteria care cauzează ulcerul gastric

Data publicării:
dr_oana_dolofan

Infecția cu Helicobacter pylori este principala cauză de apariție a ulcerului gastric. Ce trebuie să facem în cazul unei astfel de infecții aflăm de la Dr. Oana Dolofan, medic primar gastroenterologie.

0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

Ulcerul gastric este o afecțiune relativ frecvent întâlnită, ce apare atunci când stratul de mucus de pe interiorul pereților stomacului este depășit și acidul secretat de stomac erodează peretele gastric. Pe lângă infecția cu Helicobacter pylori, în apariția cazurilor de ulcer gastric pot fi implicați și alți factori, precum tratamentele cu medicamente antiinflamatoare (steroidiene sau nesteroidiene), fumatul, consumul de alcool, stresul sau mâncarea picantă.

Principalele investigații recomandate pentru diagnosticul ulcerului gastric sunt endoscopia digestivă superioară și testele pentru identificarea prezenței bacteriei în mucoasa gastrică. Inițial, se fac teste de sânge și de scaun, pentru a determina prezența Helicobacter pylori. Dacă tratamentul administrat nu reușește eradicarea infecției, atunci poate fi nevoie de testare Helicobacter prin cultură de biopsie gastrică, o investigație avansată prin care bacteria este izolată și apoi testată în privința răspunsului la antibiotice.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Editor : A.D.V.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri