Alergii la câini sau pisici? Ce e de făcut

Data publicării:
dr_adriana_camuescu

Alergiile la animalele de companie sunt relativ frecvent întâlnite și pot duce la manifestări clinice severe. Medicii alergologi pot oferi însă soluții de conviețuire cu animalul de companie în casă. Care sunt acestea, aflăm de la Dr. Adriana Cămuescu, medic primar alergologie și imunologie clinică.

0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

Alergiile sunt reacții anormale ale sistemului imunitar la diverse substanțe din mediul înconjurător, care pot merge de la simptome relativ banale, precum secrețiile nazale apoase și strănutul în salve sau apariția unor erupții roșiatice pe piele, până la wheezing și dispnee sau chiar șoc anafilactic, în cazurile grave. Este important ca persoanele cu alergii să se adreseze medicului pentru identificarea alergenilor și discutarea unui plan de management al alergiei, pentru a preîntâmpina reacțiile alergice grave.

Pentru identificarea alergenilor, medicul alergolog poate recomanda efectuarea de teste cutanate pentru alergii, dar și de teste din sânge. Odată identificați alergenii implicați, pacienții vor primi recomandări în privința prevenirii contactului cu animalele de companie, dar și soluții pentru a putea conviețui cu acestea. Tratamentele de desensibilizare sunt o opțiune importantă în acest sens.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Editor : A.D.V.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri