Vama Buzăului, atracţie turistică inedită
Vorbim acum despre o destinaţie de vacanţă mai puţin populară, dar care începe să fie descoperită de tot mai mulţi turişti. Vama Buzăului, o comună aflată la 45 de kilometri de Braşov, unde se poate ajunge uşor cu maşina de pe Drumul Naţional 1. De aici pot fi văzuţi Munţii Ciucaş, acoperiţi cu zăpadă aproape tot timpul anului, dar şi Cascada Urlătoarea, ale cărei izvoare se împletesc spectaculos pe dealuri. Dar cei mai mulţi turişti ajung aici pentru a merge la rezervaţia de zimbri.
Cascada Urlătoarea este doar unul dintre locurile care atrag turişti la Vama Buzăului. Aici, mai multe izvoare ce pronesc din inima muntelui se întâlnesc şi curg împreună pe stâncile calcaroase.
În rezervaţia de la marginea localităţii, turiştii pot vedea zeci de zimbri, cerbi şi căprioare. Plimbarea în rezervaţie durează aproximativ o oră, iar intrarea costă 5 lei de persoană.
"38 de exemplare avem în momentul de faţă, funcţionăm pe aproximativ 11 hectare, iar anul acesta vom face o extindere pe încă 80 de hectare. În 2016 au trecut pragul rezervaţiei undeva la 16.000 de turişti. Este mulţumitor, ceea ce înseamnă că această rezervaţie şi-a atins scopul şi anume acea componentă de atracţie turistică", Tiberiu Chirilaş - primarul comunei Vama Buzăului.
Turiştii sunt impresionaţi de loc.
"Aş recomanda tuturor care sunt prin zonă să vină să viziteze. E o zonă frumoasă, liniştit un peisaj frumos", turistă.
"Îmi place foarte mult să fac drumeţii peste tot. Iar aici am văzut împrejurimile şi este foarte frumos şi mi-ar plăcea să mă întorc pentru a face plimbări aici", turist.
La Vama Buzăului se poate şi înnopta la una din pensiuni.
"Avem pe zona de exterior piscină cu apă caldă, jacuzzi cu apă caldă, avem saună în interior, vă punem la dispoziţie biciclete speciale pentru munte. La vară la fel vom merge cu pachet cu demipensiune şi pensiune completă. Pentru că suntem totuşi într-o zonă izolată, oamenii nu pot mânca în apropierea imediată şi atunci acoperim plaja asta într-un restaurant de trei stele, cu mâncare făcută ca la mama acasă", Irina Drăguţ - administrator pensiune.
În zonă sunt 100 de locuri de cazare, iar o cameră costă între 100 şi 250 de lei pe noapte.
reporter: Ruxandra Morar / operator: Richard Szabo
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News