În inima județului Caraș-Severin, natura își bucură turiștii cu un loc de basm. Un tunel, săpat de trenuri, în vegetaţie, de-a lungul anilor. Acum, pe acolo nu mai trece nicio garnitură de vagoane, iar locul a devenit un rai al îndrăgostiţilor şi al fotografilor. Intram si noi in - "Tunelul Dragostei". "Prima oară am găsit destul de greu această locaţie, însă de curând a fost marcată pe Google Maps şi puteţi ajunge cu maşina până la calea ferată după care coborâţi şi ajungeţi la Tunelul Dragostei în cinci minute", povesteşte Andrei Vuia, un fotograf timişorean.
Sculptat în vegetaţie de mersul trenurilor, Tunelul Iubirii a devenit dintr-o simplã rutã feroviarã un loc de poveste. Este un paradis pentru pasionaţii de fotografie, spune Andrei Vuia, el însuşi un tânãr fotograf din Timișoara.
"L-am descoperit acum patru ani ºi de atunci vin destul de frecvent aici. E o locaþie foarte interesantã care te ajutã sã obţii imagini foarte frumoase", continuă fotograful.
Bolta de copaci sub care se ascunde calea feratã pare a fi cadrul perfect pentru întâlniri romantice.
"Am avut destul de multe cupluri care mi-au cerut sã venim aici doar pentru tunelul acesta. E un peisaj frumos", mai spune Adrian.
"Acest tunel se aflã între localitãțile Obreja și Glimboca și a fost descoperit întâmplãtor în 2013 de doi fotografi amatori. Arcada formatã din crengile copacilor se întinde pe o porțiune de aproape 200 de metri, iar oamenii spun cã niciun anotimp nu îi furã din frumusețe", Angela Novăcescu, reporter Digi24 Timişoara.
"Sunt mulți turiști care vin acolo și își petrec ziua acolo și e un peisaj foarte frumos. Mai ales primãvara cã e verde e totul înverzit și coroana aia e superbã", povesteşte un localnic.
Administrația locală din Obreja nu reuşeşte să profite însă de pe urma frumuseţii şi notorietăţii sale în creştere. Pentru autorităţi Tunelul iubirii nu este un loc ce merită vizitat, ci doar o cale feratã înconjuratã de bãlãrii. În schimb, Parlamentul European a inclus tunelul în lista comorilor ascunse de pe continent.