15 studenți de la Universitatea Babeș - Bolyai din Cluj au adus în fața arădenilor spectacolul d'ECOurage în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Nou de la Arad. Povești despre poluare, despre ce bem, ce mâncăm, vorbim și chiar despre ceea ce suntem - toate au fost spuse cu umor pe ritmurile energice ale lui Mihai Dobre, membru în trupa Șuie Paparude. Cei 15 studenți - performeri din Cluj - Napoca au reușit să își ducă până la final misiunea - au captat privirile trecătorilor timp de 30 de minute.
"Extraordinar, ar trebui să fie mai des asa ceva."
"Foarte interesantă și trupa asta mi se pare fenomenală."
Tinerii actori fac parte din clasa lui Miklós Bács unul dintre cei mai apreciați actori din România.
"Poate nu îi atât de atrăgător la început că sunt câteva pahare și câteva cutii și după ce începe muzica e foarte atrăgător și catchy, atunci începe să vină lumea", spune Cosmin Stănilă, actor.
"Este destul de segmentată și are un flow și un ritm aparte și atunci și dacă ajungi la jumătatea momentului, cred că te prinde energia care se crează între noi", adaugă şi Nicole Burlacu, actor.
Piesa a fost pusă în scenă pe muzica lui Mihai Dobre, membru în trupa Șuie Paparude.
"Genul de muzică pe care îl auzi și la cineva care are un sistem audio foarte performant și când ajunge la stop deschide geamurile și se aude foarte tare, era și o mică parabolă apropos de poluarea fonică din oraș", precizează Mihai Dobre, membru Șuie Paparude.
"E un spectacol de grup în care corpurile lor trebuie să fie foarte bine sincronizate și foarte energice, ca să reușească să oprească în loc circulația atât de nebună a orașului", susţine şi Andrea Gavriliu, regizorul piesei.
Spectacolul a făcut parte din ediția a V-a a Festivaluluiui Internațional de Teatru Nou de la Arad.