Meniuri de 5* la Castelul Bran

Data publicării:
BRAN BUN

Masa de Crăciun nu trebuie neapărat să fie încărcată cu sarmale, cârnați şi salată beouf. Tot mai mulți turiști aflați în stațiunile montane doresc să încerce şi meniuri altfel. Iar bucătarii reuşesc să-i surprindă cu preparate la care nici nu se gândeau. Experiențele gourmet sunt tot mai căutate, iar în Bran oaspeții sunt îmbiaţi cu piept de rață cu linte neagră sau mușchi de vită cu sos de fructe de pădure.

0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

Turiştii care petrec sărbătorile de în staţiunea Bran au parte de un meniu special, pe lângă bucatele tradiţionale de Crăciun.

"Pieptul de raţă fost marinat, pregătit pentru grătar, feniculul fiert apoi îl adăugăm în dulceaţă de pepene şi îl vom încălzi până se reduce la un sos. Întoarcem piepţii de raţă şi îi asezonez cu sare şi piper", bucătar.

La restaurantul din Bran turiştii sunt aşteptati preparate sofisticate cum ar fi un piept de raţă pe care cheful  l-a preparat în 20 de minute. Sunt turişti care încearcă altceva de Crăciun, dar şi cei străini gusta din bucatele fine pe care le-au pregătit bucătarii pentru ei.

"Mâncarea a fost fantastică. A fost foarte bună", turist străin.

"Absolut fantastic. Totul", turist străin.

Preparatele rafinate sunt combinate cu produsele tradiţionale de tot mai multe restaurante, din dorinţa de a satisface cât mai multe gusturi.

"Turiştii şi români şi străini încearcă varianta românească, dar mulţi vor şi ceva diferit. Gourmet stil, un pic mai mult decât facem noi acasă", Emeric Tamaș, manager restaurant.

Experiențele gourmet înseamnă prețuri pe măsură. Un mușchi de vită cu piure de porumb, sfeclă și sos de fructe de pădure costă 75 de lei. Iar pentru o porţie de piept de rață cu linte neagră, fenicul și dulceață de pepene clienţii plătesc 52 lei.

 Reporter: Mădălina Zamfir / Operator: Zoltan Rapo 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Peștele de 5 ori mai ieftin decât somonul, dar la fel de sănătos. Mulți români îl ocolesc însă
Digi FM
Tudor Chirilă, despre serialul-fenomen Adolescence: „M-a cam dărâmat, ar trebui să fie parte din modulul...
Pro FM
Bianca Censori vrea să-l părăsească pe Kanye West, dar se teme: „El controlează atât de multe aspecte ale...
Film Now
Channing Tatum și transformările la care și-a supus corpul. Actorul nu va mai accepta roluri pentru care...
Adevarul
Caz bizar. Un bărbat a ajuns la spital după ce a rămas cu mâna prietenei sale blocată în gură
Newsweek
Vin banii de la Mica Recalculare. Pensiile cresc cu sume între 100 și 700 de lei în luna mai
Digi FM
Shiloh, fiica actorilor Angelina Jolie și Brad Pitt, imagini virale. Fanii sunt convinși că adolescenta calcă...
Digi World
De ce nu e bine să asociem friptura cu cartofii prăjiţi. Explicaţiile medicului Mircea Beuran
Digi Animal World
Această femeie a coborât un munte, cărându-și câinele de 49 de kilograme în spate. Imaginile cu animalul...
Film Now
Maria Shriver, detalii sfâșietoare despre divorțul de Arnold Schwarzenegger: „Mi-a frânt inima, mi-a zdrobit...
UTV
Luminița Anghel, confesiuni dureroase despre fiul adoptiv: „Nu vrei să știi ce priviri, câtă ură… mi-a fost...