Lectură de „urgenţă”

Un concert a dat startul lecturii care a avut loc în Piaţa Sfântu Gheorghe din Timişoara. Aproximativ 200 de persoane au venit să citească împreună versurile scrise de Adrian Derlea.
Cei mai multi dintre participanti recunosc că au citit pentru prima data versurile lui Adrian Derlea.
„Mi se pare foarte fascinant şi aşa tot cu autorul Adrian Derlea. Mi se pare foarte frumos. Îţi creşte pofta de citit după ce participi aici? Da, are nişte poezii chiar foarte frumoase.”
„Mi se pare foarte frumos că sunt sărbătoriţi şi poeţii locali care nu au fost destul de recunoscuţi în ultimii ani la noi.”
„Este foarte important ca elevul, copilul, omul să ia contact cu cartea, să asculte. Este foarte frumoasă acesta simbioză, pe care Biblioteca Judeţeană întotdeauna a făcut-o, o simbioză între poezie şi muzică.”
Câţiva elevi care au venit la eveniment s-au hotărât să îmbine poezia cu muzica şi arta teatrului. Numărul anilor împliniţi de la înfiinţarea Bibliotecii din Timişoara - 112 - i-a făcut pe reprezentanţii instituţiei să se gândească la numărul unic de urgenţă 112. Tocmai de aceea, mai multe echipaje ale ISU Timiş şi mai mulţi medici au fost invitati la eveniment. Cu aceastăocazie reprezentanţii Bibliotecii Judeţene din Timiş au lansat şi noul număr de telefon al instituţiei, unul scurt - 0256.938.
„Numărul anilor împliniţi este şi trimite indirect sau direct de-a dreptul şi la numărul instituţilor de urgenţă a structurilor de prim ajutor, ne-am gândit să sărbătorim şi noi în acest fel. Punând acentul şi scoţând în prim plan instituţile cu care noi colaborăm. Şi totodată avem acest număr scurt 0256.938, care înseamnă că oamenii au un acces direct pe un numr mai uşor de reţinut”, a explicat Tudor Creţu, managerul Bibliotecii Judeţene Timiş.
Biblioteca Județeană din Tiimişoara este prima astfel de instituţie din România care are un număr scurt.
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News
Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv. Utilizarea profilurilor pentru selectarea conținutului personalizat. Dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor. Măsurarea performanței reclamelor. Utilizarea profilurilor pentru selectarea publicității personalizate. Crearea profilurilor de conținut personalizat. Crearea profilurilor pentru publicitate personalizată. Măsurarea performanței conținutului. Înțelegerea publicului prin statistici sau combinații de date din surse diferite. Utilizarea de date limitate pentru a selecta publicitatea. Utilizarea datelor limitate pentru a selecta conținutul. Date precise de geolocație și identificarea prin scanarea dispozitivului.