Medicina timișoreană intră în lumea afacerilor. Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș" din Timișoara a deschis un magazin cu produse ce se adresează tuturor, fie bolnavi, fie sănătoși. Se numește Drogheria Academică, iar de aici se pot cumpăra orice fel de medicamente care nu au nevoie de prescripție. Inițiativa, prima de acest fel din România, aparține unor cadre universitare care au pregătit pentru studenți și un program de voluntariat. Mai mult, universitatea pregătește şi o gamă de produse naturiste marcă proprie. Ceaiuri, tratamente naturiste sau medicamente fără prescripție medicală - sunt produsele puse la dispoziție cliențior care intră în Drogheria Academică din Timişoara. Toate acestea sunt vândute chiar de studenții Facultății de Farmacie, în cadrul unui program de voluntariat.
„Sper să fie de ajutor și pentru noi ca studenți și pentru cei care mai trec pe aici.”
„Este un lucru util din punct de vedere al practicii viitoare în domeniul medical.”
„Cred că în anul III urmează să facă un curs de farmacologie și cred că asta ar ajuta la dezvoltarea lor profesională.”
Pentru că nu sunt plătitori de TVA, unele produse vândute în drogheria universităţii au prețuri mai mici față de cele din ale farmacii. Situată la bulevard, Drogheria Academică le-a stârnit deja curiozitatea trecătorilor.
„Mi se pare o idee bună, chiar interesantă. Fiindcă mulți ar avea nevoie de așa ceva.”
„Dacă sunt sub supravegherea unui profesor este în regulă. Ați cumpăra din această farmacie? Da. Da.”
„Aici e nu? Da. Am încredere în medicina naturistă și chiar mă tratez pentru reumă.”
„Drogheria Academică va fi și destinația produselor naturiste, marca universității, pe care studenții de la farmacie vor să le lanseze pe piață anul viitor” - Angela Novăcescu, reporter Digi24 Timișoara.
„Își propune din start să promoveze produsele care pot fi create de cercetarea din cadrul universității și de asemenea să fie un exercițiu pentru studenții care sunt la Facultatea de Farmacie în a ajunge în acest spațiu în care au relația directă cu clienții”, spune Romeo Coșniță, directorul Departamentului de Dezvoltare Academică.
La Facultatea de Farmacie din Timişoara studiază aproximativ 500 de studenți.