Iarnă scurtă, gropi multe
Iarna, deși foarte scurtă, a lăsat în urmă prăpăd pe străzile din Timișoara. Şi, în timp ce șoferii se plâng că îşi rup mașinile din cauza asfaltului plin de gropi, autoritățile nu fac altceva decât să promită... drumuri bune.
Cele doar câteva zile în care a nins şi temperaturile departe de o iarnă veritabilă şi-au lăsat adânc amprenta în asfaltul de pe străzile din Timişoara. Bulevardul Rebreanu, Cetăţii, Calea Dorobanţilor, strada Gheorghe Adam, Splaiul Tudor Vladimireascu şi Calea Martirilor sunt doar câteva dintre artele importante ale orașului care sunt acum ciuruite de gropi.
”După două săptămâni de zăpadă s-a luat asfaltul nou care l-au pus anul trecut. Interesant! La mai bine!”, spune un șofer.
”Dezastru! Aşa muncă, aşa calitate. Ce să zic mai mult?!”, este de părere un alt șofer.
Gropile din intersecția Calea Dorobanţilor cu Calea Lugojului sunt atât de adânci încât șoferii care au trecut cu mașina prin ele au rămas fără capacele de roţi. În altele, încape chiar şi un indicator de „drum în lucru".
Un alt șofer a filmat Aleea Nicoreşti, unde se află şi sediul Societății de Drumuri Municipale care întreține străzile din Timișoara. În imagini se văd zecile de gropi, denivelări şi crăpături în asfalt.
”Șoferii care intră pe Bulevardul Cetăţii de pe Calea Torontalului trebuie să treacă peste aceste linii de tramvai. Problema este că în preajma șinelor asfaltul a crăpat după doar câteva zile de iarnă”, relatează Caterina Ledrer, jurnalist Digi24 Timișoara.
Autoritățile promit că situația va fi remediată odată cu venirea primăverii.
”Practic în ultimele două zile de când timpul a permis să se realizeze intervențiile, Societatea de Drumuri Municipale au început programul de reparații, în primă fază temporare, a gropilor de mari dimensiuni cu mixtură asfaltică la rece.urmând ca în cursul săptămânii viitoare să se realizeze lucrări de mai mare amploare însemnând frezări şi covor asfaltic. Dan Diaconu viceprimarul Timișoarei.
Toate străzile, trotuarele şi aleile din Timișoara sunt întreținute de Societatea de Drumuri Municipale în baza unui contract atribuit direct de primărie pentru patru ani. Societatea primește 40 de milioane de lei anual din bugetul local.
reporter: Caterina Ledrer/ operator: Dan Şoşdean
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News