Locuitorii unei comune din Timiș vor avea în scurt timp la dispoziție nu unul, ci două bazine de înot, o infrastructură cu care nu se pot lăuda nici multe oraşe. Astfel de investiții sunt prioritare, consideră aleșii locali. Asta, în condiţiile în care în localitatea respectivă este asfaltat doar drumul principal şi nu toată lumea are apă curentă și canalizare. Comuna Ghilad mai are 3 terenuri de sport, dintre care unul cu nocturnă, iar de anul viitor va avea încă un complex sportiv. Două bazine de înot, teren de fotbal, vestiare și terase - toate ar trebui să fie ridicate până la sfârșitul anului 2018 în comuna Ghilad din județul Timiș. Ceea ce acum este un teren invadat de mărăcini, la intrarea în localitate, va deveni punctul de atracție al zonei.
„Aici este parcarea unde stăm noi la asfaltul drumului județean. Aici se intră în incinta centrului. Avem primul bazin pentru copiii mici, ați văzut și dvs aici cu niște topogane, cu niște treburi", arată Cornel Guran, primarul comunei Ghilad.
Comuna Ghilad are aproape două mii de locuitori. Complexul sportiv era o necesitate mai ales pentru copii, susține primarul comunei.,
„Părinții spuneau că se duc la mare, se duc în concedii, știți acum lumea a început să iasă și să-și facă un concediu în străinătate și nu știu copiii să înoate și atunci sigur, ne-a venit această idee și am prins și oportunitatea", continuă edilul-şef al comunei.
Se așteaptă oportunităţi și pentru asfaltarea străzilor din comună. Autorităţile au două proiecte pentru ele: unul așteaptă execuţia, în timp ce al doilea abia a fost depus. Apă curentă este doar parţial în comună, iar oamenii folosesc în continuare fosele septice, pentru că deocamdată canalizarea nu este funcțională.
"Bazin pentru înot? Păi acum aud de la dvs. Cine v-o spus?"
"Nu știu, apa mai trebuie băgată, care este, este băgată dar nu peste tot. MUSCĂ Prima dată îs de făcut restul, canalizarea este necesară pentru toți, asfaltul."
"Am vrea și noi mai multe, dar dacă nu se poate."
Banii pentru construcția complexului sportiv de la Ghilad, 400 de mii de euro, vin printr-un proiect transfrontalier România-Serbia. Comuna și orașul Smederevo au accesat fonduri europene în valoare totală de aproape 1 milion de euro. Cofinanțarea localităţii timișene este de 2%.