Educație fizică la căminul cultural

Data publicării:
camin
Căminul cultural a devenit sală de sport pentru cei 230 de elevi ai unei şcoli gimnaziale dintr-o comună timişeană. A fost singura soluție pe care au găsit-o autoritățile locale, pentru ca elevii să nu facă orele de educaţie fizică sub cerul liber, mai ales când temperaturile sunt scăzute. Aşa se face că, de 5 ani încoace, copiii care învaţă la şcoala din Checea fac fandări și genoflexiuni în căminul cultural.

Elevii școlii gimnaziale din comuna Checea din județul Timiș încep ora de sport cu o plimbare de aproximativ 200 de metri, de la școală și până la căminul cultural, însoțiți de profesorul de educație fizică. Angajații căminului cultural pregătesc, pentru ora de sport, aceeaşi sală în care în urmă cu câteva zile a avut loc o expoziție.

Situația este dificilă mai ales când temperaturile de afară sunt foarte scăzute.

„Iarna e frig. Ei transpiră iar drumul până la școală necesită ieșirea prin frig. Ar fi ideal să fie lângă școală și să fie vestiare. Vedeți, condițiile sunt care sunt. Ne acomodăm la condițiile care sunt. MUSCĂ Facem cum putem să trecem peste iarnă. MUSCĂ Ori toate acestea lasă urmări”, susține Marian Pleșa, profesor de sport la școala din comuna Checea.

La școala gimnazială din Checea învață 230 de copii. Unitatea de învățământ beneficiază de un teren de sport amenajat în curte, dar acesta poate fi folosit doar când vremea o permite.

„Nu mi se pare că sunt condiții bune pentru orele de educație fizică. MUSCĂ Este spațiu închis, nu este aer plus că avem obligația de fiecare dată, fiind o sală de spectacole, o sală de activități, să facem ordine, să lăsăm ordine. Ori ora de educație fizică mai înseamnă și alergat, mai înseamnă și sărituri, mai înseamnă și o minge, mai înseamnă și alte lucruri și se mai pot întâmpla accidente”, adaugă Florentina Voicu, directorul școlii din Checea.

Sala căminului cultural este și sală de sport pentru elevii din Checea de aproximativ 5 ani încoace. Oficialii primăriei susțin că nu dispun de fonduri pentru o construcție nouă, iar solicitările înaintate către administraţia județeană nu s-au concretizat în niciun fel.

„Inițiative am avut și de mai mulți ani dar din cauza fondurilor neexistente, bugetul local mic de venituri și cheltuieli, nu am reușit. Sperăm că pe viitor, cel puțin acum am avut o discuție prin GAL-ul din care facem parte, pe un proiect dacă reușim transfrontalier și mai precis cu sârbii”, explică Dorin Birdean, primarul comunei Checea.

Sălile de sport sunt un lux şi în alte localităţi ale Timişului. Aproape jumătate dintre școlile din judeţ nu dispun de asemenea facilităţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România acoperit de zăpadă la mijloc de noiembrie. Ninge fără oprire de....
Digi FM
Motivul pentru care Fuego nu s-a căsătorit până la 48 de ani: “Când ajungem în camera noastră, suntem niște...
Pro FM
Cheryl Cole, solista care l-a făcut tată pe Liam Payne, îndurerată la înmormântarea cântărețului. Mesajul din...
Film Now
Selena Gomez dezvăluie cel mai bun sfat pe care l-a primit de la o femeie: „Chiar funcționează!”
Adevarul
Americanii care vor să fugă de Trump și-au găsit refugiu în Sardinia. Orașul în care o casă costă 1 euro
Newsweek
Pensie mai mare la Mica Recalculare cu o condiție. De unde poate fi luat documentul?
Digi FM
Denis Drăguș, împăcare neașteptată cu familia sa, cu care nu mai vorbise de cinci ani. Tatăl atacantului: „Am...
Benjamin Netanyahu Foto: Profimedia
„O decizie antisemită”, acuză Netanyahu, după ce Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe...
Digi Animal World
Un bărbat s-a deghizat în crocodil și a încercat să-i atragă atenția unui aligator adevărat. Imaginile sunt...
Film Now
Joaquin Phoenix, gesturi atente și priviri pline de iubire pentru soția lui, Rooney Mara. Discreți și...
UTV
Ethan Slater, iubitul Arianei Grande, a picat spectaculos la premiera filmului Wicked. Momentul viral care a...