Mai marii din conducerea judeţului şi a municipiului au renunţat să participe la evenimentul de comemorare a 160 de ani de la Unirea Principatelor. Nici prefectul de Timiş, nici preşedintele Consiliului judeţean şi nici primarul Timişoarei nu au fost prezenţi. Şi-au trimis, în schimb, subordonaţii la ceremonialul ce a avut loc pe Bulevardul Take Ionescu. În ciuda vremii ploioase, câteva persoane, printre care şi un bărbat venit din Lugoj, s-au prins în Hora Unirii.
Momentul festiv a început la ora 10 cu intonarea imnului de stat. Nimeni din conducerea județului Timiș sau a municipiului nu a fost prezent la eveniment. Membrii cabinetelor din subordine au fost cei care au ţinut discursurile în faţa celor câţiva participanţi care s-au încumetat să îndure frigul și ploaia.
„Unirea de la 1859 numită și Mica Unire este legată de Alegerea ca Domn al Moldovei și Țării Românești a lui Al. Ioan Cuza și este momentul prin care două state au devenit unul singur."
"Vă doresc începând de astăzi pentru tot acest an multă fericire, sănătate și tot ce vă doriți."
După oficierea slujbei de către Înaltpreasfințitul Ioan, Mitropolitul Banatului, autoritățile și câțiva trecători s-au prins în Hora Unirii.
"Este o zi așa pentru românii care simt românește eu sunt venit din Lugoj ca să particip la acest eveniment."
Astăzi se împlinesc 160 de ani de la Unirea Moldovei cu Tara Românească prin dubla alegere a domnitorului Alexandu Ioan Cuza.