Timişoara, un an de luptă cu... praful. Care au fost cauzele

Data publicării:
praf

Timişorenii resimt atmosfera apăsătoare şi aerul greu: „Sincer, nu-i OK pentru că toată Timişoara e dată peste cap. Am văzut că peste tot e dărâmată, sperăm că va fi mai bine", - Este mult praf aici sau nu este praf în Timişoara? ”Da, şi mizerie, peste tot, să termine mai repede lucrările, să nu piardă timpul aiurea", „Uite cum arată maşina… Acum, cu timpul ăsta o fost noroi, mâzgă din asta, vara îi praf".

În 2013, în Timişoara au fost deschise aproape 100 de şantiere pentru lucrări începute sau continuate de administraţia locală. S-au făcut lucrări la nivelul carosabilului şi s-au ridicat sau reabilitat clădiri.

„În 2013 noi am dislocat un volum foarte mare de pământ care exceda bordurilor şi din care se producea noroi şi praf", afirmă Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului au câteva recomandări pentru a limita împrăştierea prafului în tot oraşul. „Să nu facă lucrări în perioadele în care bate vântul, de exemplu, să umecteze atunci când sunt probleme de calitatea aerului şi ei trebuie să facă aceste acţiuni, să aibă grijă cu starea autovehiculelor care părăsesc aceste şantiere", ne precizează Doina Marin, reprezentant Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş.

Verificările nivelului de pulbere în aerul Timişoarei vor continua şi în 2014 la cele două staţii de măsurare, din Calea Şagului şi din Calea Aradului.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Cosmin Pîrlogea
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri