Excursia de două ore a continuat la muzeul uzinei de apă a orașului, unde localnicii-turiști au descoperit mașinării imense și povești de odinioară. Și ce putea să se lege mai bine decât continuarea istoriei, povestite direct pe apă, într-o ambarcațiune electrică.
Cât de multe știați până la turul de astăzi? ”Foarte puține, zona în sine, serviciu-acasă și cam atât”, primim răspuns de la unul dintre participanții la acest tur. ”Sunt foarte multe lucruri pe care nu le observi zi de zi, când ești în viteză. Treci pe lângă ele, și clădiri și statui. Nu le-am observat până acum”, sună altă opinie.
Monica Sere, manager al unei agenții de turism, crede că, pentru participanții la acest tur, ”este o premieră să participe la un tur panoramic, să o continue cu o mini croazieră pe Bega și după aceea să continue cu turul pietonal, să își cunoască propriul cartier, propriul oraș, istoria, dar și perspectivele dezvoltării orașului”.
Iar Luciana Ianculescu, istoric-ghid, ne spune că ”trăim într-o eră a vitezei din păcate, și nu mai avem timp să ne cunoaștem orașul”.
Iar potențial pentru dezvoltarea afacerii există, chiar și în lipsa turiștilor din țară sau de peste graniță. Diferența dintre tururile din alte orașe și cel din Timișoara este prețul. Un tur în Londra costă 10 lire, iar cel din Timisoara este gratuit.
reporter: Gerhald Ernst
operator: George Ștefăniță
editor web: Călin Țenche