Iunie: la Timişoara, ca la Miami - în centrul oraşului apăreau 40 de palmieri. Au costat 140 de euro bucata şi au fost cumpăraţi de pe bursa din Amsterdam. Totul, pentru ca Timişoara să aibă un aer... exotic.
„Mie îmi repugnă să văd așa zone mohorâte, trebuie să promovăm vegetația și un colorit cât mai divers, acolo unde se potrivește, desigur. Și clădirile înseși trebuie să le renovăm și să promovăm culorile senine, culorile pastelate", spunea Nicolae Robu, primarul Timișoarei.
Grădina Zoologică din Timişoara era cât pe ce să aibă, ca locatar permanent, o zebră. La numai o zi însă după ce a fost prezentat oficial, în octombrie, şi a evadat din ţarcul său, animalul a murit înecat într-un heleşteu de la Zoo.
2013 a fost anul în care pe străzile Timişoarei s-a plimbat si cu un autobuz electric destinat transportului în comun. Vehiculul ecologic a fost testat timp de 30 de zile. Primăria doreşte să cumpere, cel mai devreme în 2015, câteva zeci de autobuze electrice ca mijloace ecologice de transport în comun.
În ceea ce priveşte planurile de viitor ale municipalităţii, trecerea căii ferate în subteran este una dintre priorităţi. Timişoara ar putea deveni al doilea oraş din România în care se va putea circula cu metroul. Primarul oraşului îşi doreşte ca în următorii ani să atragă fonduri europene cu ajutorul cărora va coborî în subteran câţiva kilometri de linie ferată. Astfel s-ar putea realiza şi o conexiune de tip metrou în câteva puncte cheie din Timişoara.