Un mix de pictură, figuri amestecate şi fotografii. Sunt imagini reprezentate într-un mod realist, chiar ironic şi puţin comic, în seria celor 40 de tablouri expuse la Muzerul de Artă.
”Acest amestec este contrucţia lui Polke, care ne îndeamnă să ne gândim cum reprezentăm noi arta, pentru că acesta este el”, ne precizează Wiebke Trunk, referent cultural la Institutul Cultural pentru Relaţii Externe.
Artistul este cunoscut la nivel mondial şi promovat în Europa, America, dar şi alte continente. Operele sale se licitează la sume foarte mari. De exemplu, în anul 2007, una dintre creaţiile pictorului a fost vândută cu cinci milioane de dolari.
Victor Neumann, directorul Muzeului de Artă din Timişoara, ni-l prezintă ca pe ”un artist nonconformist, un artist care aduce multe elemente noi în ceea ce priveşte arta, e vorba şi de o dimensiune fotografică, e vorba şi de o dimensiune grafică, e vorba de schimb de culori”.
”Lucrări de-ale sale se găsesc în muzee de renume din New York, Tokyo sau din Londra, celebrele Tate sau Museom of Modern Art din New York şi, desigur, pe piaţă există lucrări la valori destul de mari”, ne spune Alina Baciu, directorul Centrului Cultural German Timişoara.
Expoziţia „Muzică de origine necunoscută" poate fi vizitată până în 2 martie la Muzeul de Artă din Timişoara.
reporter: Marcela Sferlea
operator: Cosmin Pîrlogea
editor web: Călin Țenche