Dan Holocan este student în anul I la Psihologie. Este printre primii care s-a înscris în programul demarat de universitate. A fost atras de beneficiile proiectului: consilierea profesională oferită, şansa de a petrece o zi într-o companie, dar şi de banii pe care îi primeşte la final.
„Cel mai mult la acest proiect m-a atras faptul că facem vizite la companii şi pot să văd exact cum se lucrează la o companie, ce se face acolo şi să ajung şi eu să lucrez în acel domeniu. Mă va ajuta pe viitor pentru că la orice companie îţi cere experienţă de lucru", afirmă Dan Holocan, student.
Iar Dan nu este singurul. Sute de studenţi au depus cereri: „Ceea ce m-a atras la acest proiect este faptul că mă dezvolt atât profesional cât şi personal şi că voi dobândi aptitudini şi abilităţi care mă vor dezvolta pe viitor", „Evident şi banii sunt un factor motivant, dar cred că mai important este să ai acces la o consiliere de calitate."
Le vor da sfaturi despre carieră angajatori din domenii precum Management, Jurnalism, Finanțe-Bănci, Contabilitate, dar şi multe altele.
„În faţa studenţiilor vom aduce angajatori din mediul socio-economic, reprezentanţi pentru specializările din care studenţii fac parte. Pe urmă, o să trecem prin nişte sesiuni de consiliere generică şi specifică în cadrul cărora studenţilor li se va contura un profil personal cât şi profesional", ne-a declarat Oana Ţerbea, coordonatorul proiectului.
Sumele primite de studenţi pornesc de la 500 de lei, dar pot ajunge şi la 1.000 de lei, pentru tinerii care provin din familii nevoiaşe. Proiectul se derulează în parteneriat cu alte șase universiţăti din ţară, iar la nivel naţional vor fi îndrumaţi profesional 6.000 de studenţi.
Reporter: Corina Sfia
Operator: George Ştefăniţă
Editor web: Călin Țenche