Christopher este unul dintre străinii care a adoptat un câine din România, în urmă cu un an. Acum s-a reîntors la adăpostul "Casa Câinelui" din Peciu Nou. Aici l-a întâlnit pe Ben, un maidanez care nu a avut o viaţă uşoară pe străzile din Timişoara. Câinele învață acum ce înseamnă ca cineva să aibă grijă de el. În acelaşi timp, Christopher ajută adăpostul în campania de promovare a adopţiei de maidanezi.
"Am un câine din România, pe care l-am întâlnit anul trecut. Era singur şi avea 12 săptămâni. A fost special pentru mine. Acum spun că el e câinele meu. A crescut, iubește oamenii, pe ceilalți câini, îi place să se joace. E frumos", ne mărturisește Christopher Kalkloesch, voluntar din Germania.
Gunda este un voluntar din Germania care a ajutat la construirea adăpostului de lângă Timișoara. Ea nu a plecat acasă, în landul Bavaria, cu mâna goală: "Cu doi câini micuţi, de care m-am îndrăgostit. Avem o fermă și ne trebuie mai mulți câini. Avem doi câini mari și doi mai mici, din România, care locuiesc cu noi acum. Sunt frumoși și îi iubesc mult".
În total, anul acesta, 300 de maidanezi au plecat din "Casa Câinelui" spre Germania. Părinții adoptivi nu plătesc decât transportul, însă trebuie să își deschidă sufletul în faţa unui animal, traumatizat în țara noastră. Iar adopțiile sunt mediatizate prin Internet, în clipuri care au mii de vizualizări. Străini trebuie să intre pe site-ul asociației, unde găsesc poze, video-uri, dar și o descriere a tututor animalelor care sunt pregătite pentru o viață nouă. Ulterior, nemții trebuie să vină în adăpost, să vadă dacă sunt compatibili cu animalul ales.
Alte două organizații din județul Timiș se ocupă de adopțiile internaționale ale câinilor scoși din haite. Astfel, doar anul trecut, 1.500 de câini și-au găsit familii peste graniță.
reporter: Gerhald Ernst
operator: Dan Șoșdean
editor web: Răzvan Bulacu