„Suntem, la ora actuală, trei echipe: două echipe de Ligă Națională, mă refer la cea de handbal masculin și la cea de futsal și o echipă de Divizia A, la handbal feminin. Pur și simplu ne antrenăm în stradă. Trebuie să stăm cumva la mila școlilor ca să putem intra. Să pleci dintr-o sală polivalentă, să te antrenezi într-o sală de școală nu e chiar atât de ușor”, povestește Adrian Petrea, antrenorul echipei de handbal masculin.
Sportivii confirmă că antrenamentele au devenit un calvar de când Sala Polivalentă din Reșița s-a închis.
„Suprafața e foarte dură... încep probleme la articulații, cu dureri. Dureri cu care nu te poți antrena sută la sută ca să fii la capacitate maximă”, admite un handbalist.
„Pentru noi, ca handbaliști, cea mai importantă este suprafața, iar aici sunt probleme”, spune un altul.
Ridicată în anii 70, Sala Polivalentă din Reșița a fost modernizată în 2007, iar de atunci trei echipe profesioniste s-au antrenat acolo.
„Cei de la Consiliul Județean Caraș-Severin au închis sala polivalentă după ce pompierii au descoperit că ventilatoarele pentru fum au o capacitate prea mică și nu ar face față la un incendiu”, transmite corespondentul Digi24 Timișoara Vlad Ungar.
„Adminstratorul sălii polivalente a luat decizia de a opri activitatea raportat la noul cadru legal, dar și la consecințele controlului realizat de colegii mei în luna octombrie. În urma acelui control au fost constatate mai multe nereguli”, explică plutonier major Anca Balint, purtătorul de cuvânt al ISU Semenic.
Autoritățile locale susțin că după modernizarea din 2007 sala corespundea normelor ISU. Între timp acestea s-au schimbat.
Reporter: Ce se întâmplă cu echipele care se antrenează acolo, la sala polivalentă?
Robert Buzzi, administratorul Sălii Polivalente Reșița: Nu se mai antrenează, deocamdată. Își caută alte locații în care să se antreneze și bănuiesc că vor amâna niște meciuri. Ori le vor juca în altă parte, ori le vor amâna. Încă nu știm nimic.
Sala Polivalentă din Reșița are o capacitate de peste 1000 de locuri, iar schimbarea ventilatoarelor ar costa 65.000 de lei. Lucrările, spun reprezentanții Consiliului Județean Caraș Severin, ar fi gata în maximum o lună.
Reporter: Vlad Ungar
Operator: Dan Petcu