„E un pic mai delicat cu fetele, ca şi lucru, dar mă bucur că se promovează şi, din câte am văzut, echipele sunt bune, fetele sunt talentate, şi sper să aibă un viitor cât mai frumos fotbalul la fete", spune Petru Serafin, profesor de educaţie fizică la Colegiul Tehnologic Lovrin.
Cunoscut mai degrabă pentru şcoala de handbal, Lovrinul a dat şi două dintre superlativele competiţiei - cel mai bun portar şi cel mai bun jucător de câmp.
„E primul meu premiu în cinci ani de zile de fotbal. Mult joc. Am început să mă pregătesc la Becicherec şi vreau să ajung cât mai departe”, - Asta voiam să te întreb. Ce înseamnă cât mai departe? ”Tot mai sus", afirmă Camelia Crişan, de la Colegiul Tehnologic Lovrin.
„Fericită... Joc şi eu la Becicherec şi mă gândesc să merg mai departe în Liga I”, - Cât de sus ai vrea să ajungi? ”Aş vrea să plec departe, în altă ţară", spune și Deiana Vuicin, de la Colegiul Tehnologic Lovrin.
„Concluzia este una promiţătoare, dar dacă nu este sprijinită din punct de vedere administrativ de consiliile locale şi CJT să formeze şi la nivelul fetelor cluburi şi asociaţii care să evolueze într-un mod organizat, nu se poate realiza nimic", ne-a declarat Dănuţ Laţa, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Timiş.
Competiţia a fost organizată în şase centre din ţară. Câştigătoarele se întâlnesc în faza finală, iar cele mai bune echipe vor reprezenta România la nivel european.
reporter: Miodrag Hojda
operator: Dan Şoşdean
editor web: Călin Țenche