Primarul Nicolae Robu a anunțat că, de mâine, va fi înființată o parcare cu 150 locuri lângă corpul clădirii Lenau și va fi permis accesul auto între străzile Gh. Lazăr și Palanca, pe lângă Muzeul de Artă, până în zona Tribunalului Timiș.
Proiectul de refacere a centrului istoric este cel mai mare realizat vreodată în Timişoara. Costă nu mai puţin de 50 de milioane de lei, cea mai mare parte din bani provenind din fonduri europene. Până în 2015 vor fi refăcute complet patru pieţe şi zece străzi. Dimensiunile şantierului sunt impresionante: aproape 46.000 de metri pătrați, dintre care 32.000 de metri pătrați doar suprafaţa pieţelor.
UPDATE. Primarul Timișoarei le transmite timișorenilor ”Nu vă lăsați intoxicați”: Piața Unirii va deveni, doar temporar, parcare și rută auto, urmând să-și recapete, după reabilitare, statutul de zonă pietonală!
Nicolae Robu afirmă pe Facebook că se ”trâmbițează” faptul că ”am transforma P-ța Unirii în parcare și rută auto, pur și simplu, având grijă să inducă ideea că n-ar fi vorba de ceva temporar, pe durata lucrărilor în zonă, ci de o revenire la ce a fost cândva”.
”Oameni buni, P-ța Unirii va fi reabilitată la primăvară, urmând să fie scoasă toată piatra, să se înnoiasca toate rețelele utilitare - apă, gaz, căldură, pluviale, energie electrică, telefonie, fibra optică etc. -, iar apoi să se repaveze totul și să se refacă spațiul verde. În aceste circumstanțe, pentru a veni în ajutorul cetățenilor, pe perioada de câteva luni în care vom avea lucrări pe străzile din zonă și nu vor fi încă începute lucrările în P-ța Unirii, vom permite parcarea mașinilor și tranzitul cu viteză mică prin P-ța Unirii și-atâta tot. Apoi, P-ța Unirii, reabilitată și făcuta și mai frumoasă va redeveni zona pietonală!”, precizează Robu.
CITEȘTE ȘI: Vestigii istorice, descoperite în Piaţa Sfântu Gheorghe din Timișoara
Reporter: Miodrag Hojda
Editor web: Călin Țenche