Investiția în mobilier se ridică la peste 100.000 de lei, bani care provin de la autorități, sponsorizări și veniturile proprii ale școlii.
„Ideea mi-a venit în urmă cu ceva timp, când propriul meu copil se uita la filmele americane", spune Mihaela Şora, directorul Şcolii Gimnaziale Nr. 30 din Timişoara.
Unitatea de învăţământ a obţinut o bună parte din banii necesari pentru cumpărarea mobilierului din închirierea bazinului de înot şi a sălii de spor. Bazinul de înot este unul din locurile care generează venituri pentru unitatea de învăţământ. În medie, pe lună, şcoala obţine aproximativ 12.000 de lei din folosirea acestuia.
"Au creat acest mobilier de hol specific şcolilor vestice şi americane în care copilul îşi pune toată rechiziţa şi o păstrează". Au avut un avantaj pe infrastructură pentru că reuşesc să acumuleze venituri proprii, ceea ce din păcate nu toate şcolile reuşesc", a declarat Mihai Costa, directorul Direcţiei Instituţii Şcolare din cadrul Primăriei Timişoara.
Iar mobilierul din şcoală va permite şi diversificarea studiului. Odată cu începerea noului an şcolar, elevii vor primi de la instituţia de învăţământ două rânduri de cărţi - unul pentru acasă, iar celălalt, pentru clasă. Montarera dulapurilor are, indirect, beneficii medicale, pentru că greutatea din ghiozdanul elevilor va scădea.
Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii din Timişoara: „Este, în ultimii ani, foarte greu ghiozdanul copilului şi greutatea în sine n-ar fi singura problemă. Copiii nu sunt educaţi în marea lor majoritate fizic. Şi ajung cu scolioze şi cifoze şi hiperlordoze la vârsta mai mare în lumea medicală".
La Şcoala Gimnazială Nr.30 din Timişoara învaţă peste 1.300 de elevi.
Reporter: Miodrag Hojda
Operator: George Ştefăniţă
Editor Web: Răzvan Bulacu